Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Leállt az élet a bulinegyedben, hogy ne legyen leállás

Leállt az élet a bulinegyedben, hogy ne legyen leállás

Kedd délután megbénult a hetedik kerületi bulinegyed, ezúttal nem a bódult turisták akadályozták a forgalmat, a vendéglátósok és a szimpatizánsok gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az önkormányzat tervezett szabályozásai ellen.

A kerület arra készül, hogy úgynevezett kocsmastopot vezessen be, azaz önkormányzati tulajdonú ingatlant már ne lehessen kiadni ilyen célokra a jövőben.

Több mint száz vendéglátóhely közel ezer dolgozója gyűlt össze a Madách téren, és ott volt az Élhető Erzsébetvárosért közösség, amely finoman szólva sem fúj közös követ a demonstráción megjelentekkel. Balhé nem volt, minthogy az egész vonulás alatt sem.

Fotó: Facebook

A tömeg a Madách térről a Király utcán át az önkormányzatig sétált, a vonulók csak azért iktattak be egy kis pihenőt, hogy a kiosztott sárga vagy fekete lufikat kézbe vegyék.

Ott Patkó Dömötör, a tüntetés fő szervezője (és egyébként a Tibi atyás Humbák művek társtulajdonosa) mondta el beszédét, majd a lufik égbe engedése után a tüntetők átadták követeléseiket az önkormányzat egyik alkalmazottjának.

Fotó: Facebook

Patkó beszédében elismerte, hogy vannak gondok a kerületben, de ezekre nem lehet megoldás a vendéglátóhelyek bezárása vagy nyitva tartásuk korlátozása. A helyek tulajdonosai által közösen megfogalmazott irányelvek szerint inkább együtt kellene megoldani a problémákat, a közbiztonság rendezését vagy a takarítást. Nem tartják szerencsésnek, hogy egy kisebbség (részeg turisták, agresszív helyiek, drogterjesztők) alapján ítélik meg az egész negyedet, amely 10 000 embernek ad munkát.