Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Összesen 400 milliót fordítanak a Fröccsterasz környékének szépítgetésére

A kormány döntése értelmében a nemzeti vagyonkezelő 400 millió forintot költhet a budapesti Erzsébet tér csinosítgatására.

A tavaly államosított budapesti Erzsébet tér arra kapja a pénzt, hogy emeljék az ingatlanegyüttes színvonalát. Az állam által kiemelten kezelt budapesti köztér két meghatározó étterme a Terminál és a Fröccsterasz. Az üzemeltető az államtól vette bérbe az ingatlanokat 15 évre, és bár korábban sokszor összefüggésbe hozták a két vendéglátóipari helyet a kormányfő lányával, Orbán Ráhellel és Tiborcz Istvánnal, ezt ők határozottan cáfolták – írja a Hvg.hu.

A híradások szerint ugyanakkor filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna és celeb felesége, valamint Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István is megjelent azon a fogadáson, ahol 2014-ben az új éttermet, a Terminált avatták. Egy évvel ezelőtt, 2016 augusztusában a szóbeszédnek végül az vetett véget, hogy az üzemeltető cég tulajdonát a Valton Securityt birtokló Varga Lajos vette át.

“Az újabb fejlesztések a környék lakóinak és a közpark, közösségi tér látogatóinak megelégedésére javítják a központi elhelyezkedésű tér állapotát, szolgáltatásainak színvonalát” – válaszolna a fejlesztési tárca a lapnak arra a kérdésre, hogy mire is a 400 millió.