Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ügyvédet váltott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

Ügyvédet váltott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

Már nem Novák Péter a védője a májusban két halálos áldozatot követelő Dózsa György úti balesettel összefüggésben „halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozásával” gyanúsított M. Richárdnak. Ezt maga az ügyvéd közölte vasárnap, amikor a Pesti Srácok munkatársai az ügy esetleges fejleményeiről érdeklődtek.

A gyanúsítás szerint M. Richárd a barátnőjének frissen vásárolt Mercedes kabrióval egy szemből balra kanyarodó Citroënbe rohant, ami az ütközés hatására a közeli trolibusz megállóba csapódott és közben több ott várakozót elsodort.

A baleset következtében egy ember a helyszínen, egy másik a kórházba szállítás után életét vesztette, továbbá ketten súlyosan, hárman könnyebben megsérültek. M. Richárd a tragédia után adott nyilatkozataiban még tagadta, hogy jelentősen túllépte volna a megengedett sebességet. Azonban az augusztus közepére elkészült szakértői vélemény szerint jóval száz felett hajtott.

A szervezetében kokainfogyasztásra utaló nyomelemeket is találtak, ami arra utal, hogy valószínűleg még napokkal a baleset előtt kábítószert fogyaszthatott, ám a tragédia idején nem állt drog hatása alatt.

A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását, azonban a bíróság az ügyészi indítvány ellenére házi őrizetet is elegendőnek tartotta ahhoz, hogy M. folyamatosan a hatóságok rendelkezésére álljon az eljárás során. Még nyomkövető viselésére sem kötelezték az évekkel korábban az úgynevezett kecskeméti maffia-perben elítélt férfit.

Az ügyészség megfellebbezte a bíróság döntését, ami így nem jogerős. Másodfokon a napokban kell majd dönteni a fellebbviteli bíróságnak, hogy helybenhagyja-e az első fokú ítéletet, vagy elrendeli M. Richárd előzetes letartóztatását.

Novák Péter a pestisracok.hu-nak azt mondta, eddig sem ő volt M. Richárd vezető ügyvédje. Azért szállt be az ügybe, mert kollégája külföldön volt. M. védelmét mostantól Noll Bálint látja majd el.