Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Női fenékkel reklámozzák a kerékpáros fesztivált

Női fenékkel reklámozzák a kerékpáros fesztivált

Az EFOTT után újabb, női feneket ábrázoló plakát borzolja a kedélyeket az interneten. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért politikusa a Facebookon posztolta a balatongyöröki I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál hirdetését, melyen egy kerékpározó fiatal nő hátsója mellett az „Érezd nyeregben marad” szlogen szerepel. A helyzetet még pikánsabbá teszi, hogy az esemény fővédnöke Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos.

„Gratulálok Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztosnak, az esemény fővédnökének, hogy egy ilyen családbarát és a nőket különösen tisztelő plakáttal reklámozzák ezt a kerékpáros találkozót. A nők már eddig is nagy becsben álltak a kormányban – ezt ugye már a női kormánytagok számában is látjuk -, de itt egy újabb szintet léptek. Meg is kérdeztem Révészt, hogy ezt hogy is gondolták. Kíváncsian várom válaszát” – írta.

A Zoom.hu megkereste az esemény szervezőit, akik úgy fogalmaztak: eszükbe sem jutott, hogy a plakátnak bármilyen szexuális vonatkozása lehetne. Mint mondták, ők egy olyan fotót kerestek, amely a nyarat, a Balatont, a kerékpározást, mint szabadidős tevékenységet jelképezi, a szexizmus teljesen távol áll tőlük.

Az ominózus plakátból egyébként összesen három darab készült,

és mind Balatongyörökön van kihelyezve. A rendezvény hivatalos reklámja nem ez, a programfüzetekre és hirdetésekbe egy másik fotó került, azon egy egymás kezét fogó, biciklis pár látható.

„A plakátok egyébként már egy hónapja kint vannak, és eddig senki nem jelezte felénk, hogy gond lenne velük” – tették hozzá a szervezők.

A rendezvény, amelyen fellép a Happy Gang, a Mystery Gang és Ganxsta Zolee és a Kartel, egyébként pénteken kezdődik, így pár nap múlva egyébként is leszednék őket.