Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Két év múlva szabadulhat a cseh lányokat halálra gázoló H. Gábor

Akár két év múlva szabadulhat a börtönből H. Gábor, aki tavaly szilveszterkor halálra gázolt két tinédzsert az angliai Oldham­ben, majd segítség nélkül továbbhajtott.

A 12 éves Helena Kotlarova a helyszínen, a 11 éves Zaneta Krokova pedig a kórházban halt meg.

A pécsi származású férfi a Bors korábbi tudósítása szerint néhány órával később már a Facebookon két üveget tartva kívánt barátainak boldog új évet. H. Gábor illegálisan dolgozott Angliában és szemétszállításból élt, sajtóhírek szerint jogosítványa sem volt.

A magyar férfit a brit bíróság idén négy év börtönre ítélte, de jó magaviselettel már két év múlva szabadulhat.

Az unokatestvérek családjai – akik Csehországból költöztek Angliába – felháborodtak az ítéleten, és súlyosbításért fellebbeztek. A The Sun tudósítása szerint azonban a főügyész úgy döntött, hogy az ítélet nem volt „indokolatlanul engedékeny”, ezért nem továbbította a fellebbviteli bíróságnak.

A főügyész szóvivője közleményében azt írta „legmélyebb részvétüket nyilvánítják Zaneta Krokova és Helena Kotlarova családjainak, de alapos mérlegelés után úgy döntöttek, az ítélet összhangban volt az ítélkezési szabályokkal, és a fellebbviteli bíróság nem változtatta volna azt meg.