Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Házi őrizetbe helyezték a Dózsa György úti baleset okozóját

Házi őrizetbe helyezték a Dózsa György úti baleset okozóját

Házi őrizetbe helyezte a bíróság M. Richárdot – mondta el a Zoom.hu-nak a férfi ügyvédje, Novák Péter. A Dózsa György úti gázoló tárgyalása dél előtt nem sokkal ért véget a Fővárosi Törvényszéken. A döntést Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője is megerősítette. Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, továbbra is a gázoló előzetes letartóztatását indítványozzák.

M. Richárd bilincs nélkül jött kia Fővárosi Törvényszék épületéből. Fotó: Halász Nóra

Úgy tudjuk, M. Richárd a házi őrizetben nem kap nyomkövetőt, a rendőrök szúrópróbaszerűen fogják ellenőrizni a lakhelyén.

Iszonyatos erővel

Az igazságügyi szakvélemény szerint a férfi Mercedese iszonyatos erővel, legalább 135-140 km/órás sebességgel ütközött a Dózsa György úton májusban annak a Citroën Picassónak, amely balra kanyarodott volna a Kassák Lajos utcára, tudta meg a Zoom.hu. A Mercedes sofőrje, M. Richárd korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt.

A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítását követően halt meg, és az autó sofőrje is súlyosan megsérült. A Zsaru magazin korábban arról írt, hogy a citroënes a Dózsa György úton, a Kassák Lajos utcai kereszteződés piros lámpájánál várakozott, hogy balra forduljon. A zöld jelzésnél indult el, de nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező Mercedesnek, ami emiatt a Citroën jobb oldalába csapódott.

M. Richárd autója 140-nel csapódott a Citroënnek Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

M. Richárd viszont azzal turnézta körbe a sajtót, hogy nem emlékszik pontosan mennyivel hajtott, de a citroënes vágott be elé, és ha akarta volna, sem tudta volna elkerülni az iszonyatos erejű ütközést. Arról azonban egyáltalán nem beszélt, hogy a baleset idején nem volt jogosítványa, mint ahogy azt sem említette, hogy közúti szabálysértés miatt akkor már volt folyamatban ellene eljárás.

A rendőrség augusztus 19-én már azt közölte, hogy a beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok, szakértői vélemények alapján a férfit halált okozó közúti baleset okozása vétségével gyanúsítják, ezért őrizetbe vették és kezdeményeztek előzetes letartóztatását.

Lekerült a bilincs

A döntés alatt a biróság épülete előtt M. Richárd hasonló testfelepítesű brigádja posztolt, de eljött a barátnője is.

M. Richárd ügyvédje a bíróságon. Fotó: Halász Nóra

Úgy tudjuk, hogy az igazságügyi szakvélemény szerint a Citroën hátsó utasa túlélhette volna a balesetet, ha használja a biztonsági övet. A 23 éves férfiról sokáig egyébként azt hitték, hogy a buszmegállóban állt, amikor a baleset történt és így gázolták el. A Zoom.hu információja szerint nincs kizárva az sem, hogy a szakvélemények alapján megáll majd az osztott felelősség is, így pedig a Citroën sofőrjét is felelősségre vonhatják majd.