Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Semjén Zsoltból kibújt a rasszista

Magyarország miniszterelnök-helyettesét, Semjén Zsoltot a HírTv kérdezte a határon túli magyarok szavazati jogáról, amikor Semjénből előbújt az eddig csak a keble alatt melengetett kis rasszista, és a miniszterelnök-helyettes nem is volt rest, egyből szabadon is engedte, hadd szárnyaljon.

A határon túli magyarok szavazati jogának egyik kritikája azt mondja, hogy csak azok kaphassanak szavazati jogot, akik adóznak is Magyarországon. Emögött a logika mögött az van, hogy ne legyen elég pusztán a származás a szavazati joghoz, legyen hozzá szükséges aktív kapcsolat az anyaországgal, a munka és ebből kifolyóan az adózás pedig ennek az aktív kapcsolatnak talán a legklasszikusabb példája.

“PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk”

– érvelt Semjén Zsolt a szavazati jogot ért kritikák ellen. Vagyis Magyarország miniszterelnök-helyettese meg nem nevezve valamilyen népcsoportot azt egy általa vélt tulajdonsággal ruházott fel, és akkorát általánosított belőle, hogy tényleg nehéz lenne ezt a mondatot másként értelmezni, mint a rasszizmus és az előítéletesség szótári definíciója.

Semjén nem pontosított, így lehet, hogy az adót életükben nem fizető csoportok alatt pont a párttársaira és egyéb kormányközeli szövetségeseire gondolt, de ez a mondat üzenetén mit sem változtat, legfeljebb azon, hogy kinek kell magára vennie.