Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Kokainozott is a Dózsa György úti halálos baleset okozója

Nem sokkal azután, hogy a bíróság hétfőn házi őrizetbe helyezte a Dózsa György úti halálos baleset egyik résztvevőjét, a Fővárosi Törvényszék részletes közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy

a Mercedest vezető férfi a baleset előtt kokaint fogyasztott.

A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – halálos közúti baleset gondolatlan okozásának vétsége, és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétsége megállapítására lehet alkalmas.

Nem emlékezett, mennyivel hajtott

A Mercedes sofőrje, M. Richárd korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt. A Zoom.hu úgy tudja, hogy az igazságügyi szakvélemény szerint a férfi legalább 135-140 km/órás sebességgel csapódott a Dózsa György úton annak a Citroën Picassónak, amely balra kanyarodott volna a Kassák Lajos utcára.

A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítását követően halt meg, és az autó sofőrje is súlyosan megsérült. A Zsaru magazin korábban arról írt, hogy a citroënes a Dózsa György úton, a Kassák Lajos utcai kereszteződés piros lámpájánál várakozott, hogy balra forduljon. A zöld jelzésnél indult el, de nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező Mercedesnek, ami emiatt a Citroën jobb oldalába csapódott.

Fotó: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

M. Richárd viszont azzal turnézta körbe a sajtót, hogy nem emlékszik pontosan mennyivel hajtott, de a citroënes vágott be elé, és ha akarta volna, sem tudta volna elkerülni az iszonyatos erejű ütközést.

Arról azonban egyáltalán nem beszélt, hogy a baleset idején nem volt jogosítványa, mint ahogy azt sem említette, hogy közúti szabálysértés miatt akkor már volt folyamatban ellene eljárás.

A rendőrség augusztus 19-én már azt közölte, hogy a beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok, szakértői vélemények alapján a férfit halált okozó közúti baleset okozása vétségével gyanúsítják, ezért őrizetbe vették és kezdeményeztek előzetes letartóztatását.