Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezért nem számít, hogy M. Richárd kokainozott a Dózsa György úti baleset előtt

Ezért nem számít, hogy M. Richárd kokainozott a Dózsa György úti baleset előtt

A vérében már egyáltalán nem, a vizeltében viszont még találtak kokaint annak a férfinak, aki május 15-én a Dózsa György úton csapódott a Mercedeszével egy balra kanyarodó Citroënbe. A luxusautót a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja, M. Richárd vezette, aki úgy tudjuk beismerte, hogy drogozott.

A Zoom.hu birtokába került igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a férfi a baleset előtt 2-3 nappal kokaint fogyasztott, azonban „a cselekmény idejére az aktív hatóanyag a vérében kiürült, ezért a járművezetésre hátrányos befolyást nem gyakorolt.

A vérében sem kokaint, sem pedig bomlásterméket nem lehetett kimutatni. A vizeletmintájában pedig a kokain biológiailag inaktív bomlástermékét találták.”

Vagyis óriási szerencséje van, mert ha egy nappal előbb csapódik a citroënesnek, nem csak halált okozó közúti baleset okozása vétségével gyanúsítják meg.

Nem ürült ki teljesen, plusz egy eljárás

Bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével éppen ezért nem, de úgy tudjuk, hogy már kábítószer birtoklásának vétségével is meggyanúsították M. Richárdot. Kerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk jelenleg hány bűncselekménnyel gyanúsítják a férfit, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a rendőrség válaszát, amiben azt írják, hogy

a férfit a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége mellett kábítószer fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétség elkövetésével is gyanúsítja.

Információnk szerint a Mercedes a megengedett sebesség csaknem háromszorosával, 135-140 km/órás sebességgel ütközött a kanyarodó autónak. M. Richárdnak a baleset idején ráadásul nem volt jogosítványa, és közúti szabálysértés miatt is folyt már ellene eljárás. A balesetben a Citroënben ülő 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítását követően halt meg, és az autó sofőrje is súlyosan megsérült. A szakvélemény szerint viszont, ha a Citroën hátsó utasa beköti magát, túlélhette volna a balesetet. Úgy tudjuk, nem kizárt, hogy a szakértők osztott felelősséget állapítanak majd meg, és a kanyarodó autó sofőrjét is meggyanúsítják majd, de kérdésünkre a BRFK ma azt közölte, hogy a Citroën sofőrje ellen semmilyen eljárás nem folyik.

M. Richárdot a bíróság hétfőn helyezte házi őrizetbe, de a döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős. A férfi nyomkövetőt nem kapott, rendőrök ellenőrzik majd szúrópróbaszerűen.