Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Merkel szerint Törökország visszaél az Interpollal

Merkel szerint Törökország visszaél az Interpollal

Angela Merkel német kancellár azt mondta augusztus 20-án egy kampányrendezvényen, hogy Törökország visszaél a nemzetközi rendőri szervvel, az Interpollal, tudósít a Reuters.

A spanyol rendőrök augusztus 19-én letartóztattak egy német-török írót, Dogan Akhanlit, mert Ankara vörös értesítést adott ki rá. Az írót 20-án szabadon engedték, de nem hagyhatja el Madridot, amíg Spanyolország megvizsgálja a Törökország kiadatási kérelmét.

“Ez helytelen, és nagyon örülök, hogy Spanyolország szabadon engedte. Nem szabad az Interpolhoz hasonló nemzetközi szervezetekkel ilyen módon visszaélni” – mondta Merkel. “Ez újabb eset hasonló esetek hosszú sorában, sajnálatos módon. Ezért változtattunk nagyot az elmúlt időszakban a Törökországgal szembeni politikánkon… mert elfogadhatatlan, hogy Erdogan ilyesmit csinál.”