Felügyelet nélkül volt a gyermek, aki kiesett a hatodikról

Felügyelet nélkül volt a gyermek, aki kiesett a hatodikról

Egy közeli szupermarkertbe ment le vásárolni annak a kislánynak a nagynénje, aki reggel kiesett egy Szigony utcai társasház hatodik emeleti ablakából – értesült a Zoom.hu. A nőnek kellett volna vigyáznia a picire, amíg az édesanya dolgozott. A tragédia akkor történt, amikor a kislány felügyelet nélkül maradt a lakásban. (Az első hírek még arról szóltak, hogy az anyuka hagyta otthon a gyereket, az csak később kiderült, hogy a nagynéni vigyázott rá.)

Helyszínelők dolgoznak a lakótelepi ház előtti részen, ahol a tragédia történt. Fotó: Veres Viktor

A helyszínen a szemtanúk azt mondták, hogy a vietnami családnak még egy gyermeke van.

Innen esett ki a kislány, amíg az édesanyja nem volt otthon. Fotó: Veres Viktor

A rendőrség a honlapján azt közölte, szombat reggel 8 óra 4 perckor érkezett hozzájuk a bejelentés a tragédiáról. A helyszínre érkezve megtalálták a gyermeket, néhány percen belül a mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre érkeztek, de csak a kislány halálát tudták megállapítani.

Az anyát mentősök kísérték a mentőkocsiba. Fotó: Veres Viktor

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indít eljárást.

A Szigony utcaihoz kísértetiesen hasonlító tragédia történt idén májusban Kistarcsán. Akkor egy hároméves kislány zuhant ki egy társasház negyedik emeletéről, és a kórházban életét vesztette. Később kiderült, hogy a szülők más felügyeletére bízták a picit, amíg dolgoztak.