Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csak ötletek vannak az újbudai szuperkórház megközelítésére

Csak ötletek vannak az újbudai szuperkórház megközelítésére

Maximum ötletek merültek fel eddig a XI. kerületi szuperkórházhoz vezetendő tömegközlekedésről. Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás számolt be erről a Magyar Nemzetnek. A polgármester arról is beszélt a lapnak, hogy a terület gazdája, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sem kereste meg az önkormányzatot a kórház ügyében.

Több lehetséges forgatókönyv lehet arra, hogy a betegeket eljuttassák a kórházba. Az egyik legkézenfekvőbb az 1-es villamos továbbvitele lenne Kelenföldről. A vonalat 2018-ra hosszabbították volna meg, mintegy 7 milliárd forintból, de a projekt jelentős késésben van, már fél éve el kellett volna kezdeni az építkezést. Hoffmann szerint, ráadásul nem is annyira egyszerű a helyzet, a szuperkórházhoz vezető villamosvonal kiépítése sokkal bonyolultabb lehet, mint a mostani, „egyenes vonali” meghosszabbítás, a szintkülönbségek miatt 10 milliárd forint feletti összegről lehet beszélni.

A másik ötlet a 4-es metró vonalának a meghosszabbítása, Gazdagrét, a szuperkórház, illetve Budaörs felé, azonban a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban nincs erre pénz.