Az év potyagólját kapta a Puskás Akadémia

Tegnap lezajlott az NB I. idei szezonjának ötödik fordulója is, ami ahogy illik, most is felmutatott pár dolgot abból, amiért a magyar foci nem teljesen ugyanaz a sportág, mint a foci. Talán az se meglepő, hogy ezúttal is a Felcsút szállította a legjobb poént, a falusi, de Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc közelsége miatt iszonyatos pénzekkel teletömött falusi csapat ugyanis ezt a csodálatos gólt tudta kapni az épülő stadionja miatt Debrecenben játszó Diósgyőrtől:

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/1125467744252100/

Igen, jól látja, Makrai Gábor úgy szerzett gólt, hogy egyszerűen rácsúszott a felcsút kapusára, Hegedűs Lajosra.

A meccs amúgy 2-2 lett, ugyanis a Felcsút kétszer is megszerezte a vezetést, a miskolciak a 90. percben egyenlítettek a spanyol Diego Vela góljával.

Nem ez volt ám az egyetlen vicces dolog a meccsel kapcsolatban, hiszen Pintér Attila csúcsedző, egytétmeccses szövetségi kapitány képes volt azt állítani a meccs utáni nyilatkozatában, hogy

a bírók már öt meccse gáncsolják szerencsétlen csapatát, és természetesen ezúttal is járt volna nekik minimum egy tizenegyes.

Csapata jelenleg a tökutolsó helyen áll egyetlen szerzett ponttal.

Ha ez még nem lenne elég, tudom fokozni: a Puskás Akadémia kezdőjében egyetlen saját nevelésű játékos volt, de Spandler Csabát is lecserélte Pinyő mester a 46. percben, közben a Diósgyőrben két felcsúti nevelés is ott volt, köztük az egyikük épp a fenti csodagólt szerző Makrai.

A többi eredmény:

Budapest Honvéd-Újpest 2-1
Ferencváros-Paks 1-1
Haladás-Balmazújváros 3-1
Vasas-Mezőkövesd 1-1
Videoton-Debrecen 1-0