Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Tíz tolmácsot is elküldött a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal

Tíz tolmáccsal is megszakította 2016-ban az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), a Belügyminisztérium szerint azért, mert “helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak” – írta a Magyar Idők.

A lap maga fordult a tárcához, mert Aida El-Seaghi, a Migration Aid International Ltd. egyik vezetője is vállal hatósági fordítást. Információik szerint El-Seaghi tavaly jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, ahogy a Magyar Idők írja:

“Komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő”.

https://www.youtube.com/watch?v=jgiME_WBwiM

Aida El-Seaghi 2015-ben megkapta az év önkéntese díjat is. A Magyar Idők megkereste az arab származású nőt is, ám ő nem kívánt válaszolni.

A Belügyminisztériumnál jelezték, egyedi ügyekben nem adhatnak felvilágosítást.