24 milliárdért újíthatja fel a Strabag a 3-as metró hat állomását

24 milliárdért újíthatja fel a Strabag a 3-as metró hat állomását

A Strabag Építőipari Zrt. 24 milliárd forintért újíthatja fel a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomást – tudta meg a Magyar Nemzet Bolla Tibortól, a BKV vezérigazgatójától.

Az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út megállóit újítja fel a cég, az augusztus végén várható szerződéskötésig meg kell kötnie az építési felelősségbiztosítást, illetve az úgynevezett erőforrás-biztosítást is. Ha a szerződést szeptember elsejei hatállyal írják alá, a Srabagnak 2018. november végéig kell elkészülnie a hat állomással – mondta a vezérigazgató.

A 3-as metró harmadjára kiírt tenderei, mint az júniusban kiderült, újra jelentősen megdrágultak, az állami támogatási szerződésben szereplő 137,5 milliárd forintos kerethez képest a vállalkozók ismét jóval magasabb ajánlatot tettek. 15 százalékkal drágult a vágányépítés, a 3-as metró északi állomásainak felújítására érkezett ajánlatok 23 százalékkal lettek költségesebbek. A középső, illetve a déli metrószakasz állomásainak felújítására a BKV már nem tudott fedezetet vállalni, mert azokra 44, illetve 47 százalékkal magasabb ajánlatok érkeztek.