Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Habos sütemény lett az ország tortája

Habos sütemény lett az ország tortája

Kihirdették az idei Magyarország tortája verseny győztesét. A zsűri döntése szerint a Balatoni Habos Mogyorósnál nincs jobb 2017-ben.

Az idei versenyre huszonkilenc tortát neveztek, közülük öten jutottak be a döntőbe. A Balatoni Habosnak egy erős mezőnyből sikerült kitűnnie.

A Magyarország tortája verseny idei döntősei:
Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).

Fotó: SütiChef

2012 óta már Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztják, idén a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös alkotása lett az első.

Fotó: SütiChef

Az öt döntőst a budapesti Zila Kávéházban választották ki még idén márciusban. A díjátadó ünnepség augusztus 10-én délelőtt a Parlament Vadásztermében volt, a tortákat azonban csak augusztus 19-től lehet megkóstolni, az ország több cukrászdájában. A két győztes receptjét év végén hozzák nyilvánosságra.