Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elengedték a veronai buszbaleset áldozatainak családját zaklatót

Elengedték a veronai buszbaleset áldozatainak családját zaklatót

Szerdán szúrtuk ki Pintér Sándor, belügyminiszter Vadai Ágnes DK-s képviselőnek adott válaszaiban, hogy a rendőrség április 19-én elfogta és őrizetbe vette azt a személyt, aki gusztustalan stílusban zaklatta a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait Facebookon.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Zoom.hu-nak viszont azt mondta, hogy a

rendőrség március végén vett őrizetbe az üggyel összefüggésben egy személyt, akinek az előzetes letartóztatását az illetékes ügyészség indítványozta is, a bíróság azonban ezt elutasította.

Így valamelyest érthető, hogyan lehetséges, hogy a családokat még júliusban is gyomorforgató üzenetekkel zaklatták. Az Index beszélt az egyik szülővel, aki azt mondta, hogy szerinte többen is használhatták ugyanazt a profilt, hiszen az áprilisi őrizetbe vétel után is érkeztek üzenetek erről a profilról.

A zaklatók többek között olyan üzenetek írtak, amelyben az állt, hogy:

„A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? Büdös rotvadék zsidó banda.”

Kérdéseinkkel megkerestük a BRFK-t is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. A BRFK azt válaszolta, hogy a rendőrség egy 21 éves férfi ellen zaklatás vétsége miatt indított eljárást. Megerősítették azt is, amit korábban az ügyészség közölt. Vagyis a rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, de a bíróság ezt elutasította.