Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Óriási tévedés, hogy csak Orbán Viktor miatt utálják a Puskás Akadémiát

Óriási tévedés, hogy csak Orbán Viktor miatt utálják a Puskás Akadémiát

A Puskás Akadémiáról borzasztó nehéz beszélni 2017-ben, hiszen tényleg egyetlen lépésben eljuthatunk tőle Mészáros Lőrincig, Orbán Viktorig és persze Orbán Viktor kertjéig is. Ez viszont nehézzé teszi a vitát azoknak, akiket amúgy tényleg csak a foci érdekelne, és, a lehetetlent megpróbálva, függetlenítené ezt a világ többi dolgától.

Emiatt igazából nem is lehet kellő biztossággal felvázolni, hogy miért utálja tiszta szívből a teljes magyar fociközösség azt, ami Felcsúton történik, hiszen rekordsebességgel csap át a téma az unalomig ismételt büdöskomcsizásba.

Most megpróbálnám a lehetetlent, és magyar fociszurkolóként elmondom, mi is a baj a Puskás Akadémiával.

https://www.youtube.com/watch?v=qnJ1jPfAFjo

Nemlétező hagyományok

Lehet itt magyarázni a gyönyörű cselekről és fordulatos meccsekről, de aki szereti a focit, az általában a hagyományokat szereti. Ezek miatt a hagyományok miatt fontosabb egy Real Madrid-Barcelona vagy egy Fradi-Újpest, de még egy Haladás-Zalaegerszeg is a többi meccsnél. Aki szurkol, az magáénak érzi a klubjának elmúlt összes évét a legrosszabbtól a legjobbig még akkor is, ha ezeknek a nagy részén nem is élt. Elég csak megnézni, mi történik Kispesten, ha elhangzik Puskás Öcsi neve.

Felcsúton nincsenek hagyományok, és nem is lesznek.

Senki ne higgye, hogy ez csak a múltba révedő magyar körökben fontos. Elég csak megnézni, hogy viszonyulnak a példaértékűként kezelt németek az RB Leipzighez, az osztrákok a Red Bull Salzburghoz, vagy Oroszországban az FK Krasznodarhoz. Ezek pár éve létező klubok botrányosan sok pénzzel kitömve. A fociszerető ember mindig kicsit konzervatív, amibe egyszerűen nem fér bele a rövid idő alatt bármiféle hősköltemény nélkül felépített siker.

Túl gazdag

Még a hagyományosan gazdag focicsapatokat is csak a saját szurkolóik fogadják el, ezeket a hihetetlen pénzzel kitömött szörnyeket viszont már senki. Mégis hogy lehetne kicsit is szimpatikus egy olyan csapat az omladozó miskolci stadionból nézve, ami bármiféle komoly indoklás nélkül először kapott egy saját “kis ékszerdobozt”? Hogy történhet az, hogy olyan nagymúltú csapatok, mint az Újpest tényleg kijelentik, hogy nem tudnak pénzben versenyezni Felcsúttal? Az igazságtalan előnyöket még csak-csak le tudjuk nyelni, de ezeket az indokolhatatlan történeteket biztos nem.

https://www.youtube.com/watch?v=2J7Nrux2QDs

Hazudik

Ha valaki azt hangoztatja, hogy az akadémisták beépítése a célja, miközben egyetlen akadémiához kötődő játékost játszat, az márpedig hazudik. Amikor azt mondják, a csapat célja a fiatalok beépítése, akkor bizony hazudnak. Amikor azt mondják, ez egy jó akadémia, hazudnak. Amikor azt mondják, Puskás Ferenc örökségét ápolják, hazudnak, hiszen Puskás Ferenc még csak nem is járt soha Felcsúton. Senki nem szereti a hazugságot, pláne a világ legőszintébb szórakozási formája körül.

Nincs rá társadalmi igény

Talán az a legidegesítőbb az egész Puskás Akadémia-sztoriban, hogy semmi nem indokolja a létezését. Még az 1812 fős falut se rázta meg különösebben, hogy tavalyelőtt kiestek az első osztályból, és akkor sem volt utcabál, amikor feljutottak. A jól megkozmetikázott nézőszámok alapján persze

általában többen vannak Felcsúton meccsen, mint amennyi a falu teljes lakossága,

de aki valaha is járt a Pancho Arénában, az tudja, hogy ezek túlnyomó részt odabuszoztatott gyerekek, akiket a mi elméletünk szerint a rossz teljesítményért büntetnek még egy szombati NB I-gyel is. Legyünk őszinték, egyszerűen senkit nem érdekel a Puskás Akadémia, aminek a jó háttere különösen idegesítő úgy, hogy például a szebb napokon a Manchester Unitedet verő Zalaegerszegnél évek óta képtelenek összerakni egy feljutó keretet. Miskolcon meg már akkor teltházas meccseket tudnak rendezni, ha hajtós meccsen kap ki csak kicsit a csapat.

Pintér Attila

https://www.youtube.com/watch?v=e-yio7ERzMI

Amikor 2014-ben Pintér Attila válogatottja kikapott az Eb-selejtezők első körében Észak-Írországtól, Csányi Sándor gyorsan megszabadult tőle, elhozta a helyére Dárdai Pált, a többi pedig már történelem. Az ezt követő egy évben jól láthatóan ki is adták rá a kilövési engedélyt, ő volt az a figura, akibe bármikor bele lehetett rúgni. Aztán az ország Pinyője egyre gyakrabban bukkant fel jó ütemérzékkel a felcsúti VIP-ben. Hamarosan meg is kapta a szegény ember Felcsútjának csúfolt Mezőkövesd kispadját, hogy aztán az ő feljuttatásuk után már megkapja az igazi Felcsútét is.

Pintér még látványosabban szarik az állítólagos akadémiai koncepcióra, csak az idei szezonra egy csapatnyi új játékost igazolt. Azóta a magyar sajtó erre fogékonyabbik része már azt is kijelentette, hogy ő a magyar Diego Simeone, amit leginkább arra építettek, hogy mindketten jó nagy tahók. Azt elismerve, hogy Pintér Attila magyar szinten jó edző, ki kell jelenteni, hogy nem lehet olyan csapatot szeretni, aminek Pintér Attila az edzője. Pláne, ha pont a Felcsút az.