Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Ez a leghosszabb településnév Magyarországon

Michalkó Gábor Magyarország modern turizmusföldrajza című könyvében írja azt, hogy a Vas megyében találhat Chernelházadamonya a leghosszabb nevű település – olvasható a Csámborgó cikkében.

Némi kiegészítést azért illik tenni. Azt írják ugyanis, hogy a település 1925-ben jött létre, mégpedig Csernelháza és Damonya egyesítéséből. Ha így nézzük, nem 17, hanem csak 16 betűből áll a neve.

Ilyenből pedig van másik is Magyarországon, mégpedig Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Jászberényhez közeli Jászfelsőszentgyörgy. Sőt, a 19 betűből álló Békés megyei Reformátuskovácsháza, a 18 betűs Péliföldszentkereszt és a szintén 18 betűs, Keszthely közelében található Nemesboldogasszonyfa is joggal pályázhatna a leghosszabb nevű település címre, csakhogy már egyik sem önálló falu.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch – ez pedig a világ leghosszabb nevű települése. Észak-Walesben található, Anglesey szigetén, a Menai-tengerszoros mellett.