Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Calicivírus-fertőzés miatt halhattak meg ketten a budakalászi idősek otthonában

Nagy valószínűség szerint calicivírus-fertőzés áll a budakalászi idősek otthonában történt megbetegedések hátterében, közölte pénteken Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár egy sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Augusztus 2-án, szerdán több mentőautó is érkezett a Napvirág Idősek Otthonához, ahol ketten meghaltak, több idős embert pedig kórházba szállítottak és jelenleg is ott ápolnak.

A történtek utána a Fővárosi Kormányhivatal járványügyi és élelmiszer-egészségügyi vizsgálatot indított, és a hányással, hasmenéssel járó betegség továbbterjedésének megelőzése érdekében szigorított fertőtlenítést rendelt el az otthonban. Lipterné Bierbaum Erika, az intézmény vezetője tegnap azt írta, hogy a hőségriasztás ésszerű kezeléséhez szükséges valamennyi intézkedést megtették és folyamatosan meg is teszik.