Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

230 millióért bohócok és DJ-k is kellenek a Miniszterelnökségnek

230 millióért bohócok és DJ-k is kellenek a Miniszterelnökségnek

Összesen 230 millió forintra írt ki közbeszerzést a Miniszterelnökség, amiből a nyertesnek maximum 150 rendezvényt kell lezavarnia idén szeptembertől a jövő év végéig.

A leírás rendkívül bő lére van eresztve, a rendezvények között akár 5000 fő feletti, szabadtéri esemény is előfordulhat. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen rendezvényeket kell lebonyolítani, de az kiderül a kiírásból, hogy nemcsak budapesti, hanem vidéki helyszínekkel is számolni kell.

A nyertes feladata a rendezvények teljes körű lebonyolítása, ebbe beletartozik a technika biztosítása, a promóció, a tolmács, catering akár 400 fő részére, de szükség esetén elő kell kapnia egy bohócot is.

Az sem árthat, ha van “élővirág alapú asztali dísz elnöki asztalra”.

A feladatok között szerepel „a rendezvényekhez kapcsolódó szakmai, valamint alternatív, kiegészítő programok biztosítása, családi szórakoztató programok, lakossági rendezvények megszervezése, melynek keretében például műsorvezető, animátor, előadóművészek, DJ, kézműves foglalkozás, bűvész, bohóc, arcfestő, mesemondó, interaktív bábozás, játszóház, vetélkedő, zenés program, koncert kerülhet megrendelésre.”

A kiírás alapján bármilyen rendezvényről lehet szó, a falunaptól a kardiológus vándorgyűlésig lehet itt minden.

Az augusztus elsején megjelent hirdetmény meglehetősen szűk időt hagyott az ajánlattevők számára, mert augusztus 9-ig el kell készíteniük a pályázatukat. Szigorú feltételeket szabtak az induláshoz, mert az indulónak utóbbi három évben 140 millió forint értékben kellett rendezvényt szerveznie úgy, hogy ez három rendezvényből jön össze és ebből az egyik legalább 80 milliós volt és egy, amit államigazgatási szerv részére végzett.

A Miniszterelnökségtől megkérdeztük, hogy milyen rendezvényeket tervez a Miniszterelnökség lebonyolíttatni a leendő nyertessel ajánlatot tevővel. A válaszukban leírták, hogy “tekintettel arra, hogy közbeszerzési eljárás keretszerződés megkötésére irányul, nyertes ajánlattevő feladata a Miniszterelnökség rendezvényeinek szállás, műszaki, művészeti, logisztikai, catering és biztonságtechnikai előkészítése és teljeskörű lebonyolítása lesz, melyek pontos időpontját és tartalmát az egyedi megrendelések fogják tartalmazni.”

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért ennyire rövid a jelentkezési határidő a közbeszerzésre. A válaszukban leírják, hogy “az ajánlattételi határidő a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény által meghatározott szabályok betartásával került meghatározásra, mely minimálisan 10 napos ajánlattételi határidőt ír elő (Kbt. 114. § (4) bekezdés a) pont). Az eljárás megindításának napja 2017. július 28-a, az ajánlattételi határidő 2017. augusztus 9. napja. Így ajánlattevők rendelkezésére nem 8, hanem 12 nap áll rendelkezésre ajánlatuk benyújtására.”