Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már nyomoz a rendőrség a fakocka ügyében

Már nyomoz a rendőrség a fakocka ügyében

Megindította a nyomozást a rendőrség a fakockaszabotázs-ügyben – írja az Atv.hu. Tarlós István főpolgármester a múlt héten beszélt arról, hogy szabotázsra gyanakszik, szerinte valaki két állomás között úgy tett, mintha bekötné a cipőfűzőjét, közben elhelyezte a kockát az ajtónál, ami miatt leállt az egyik M3-as metrószerelvény. Elmondta azt is, büntetőeljárás indult az ügyben, most pedig kiderült, az eljárás már nyomozati szakaszban van.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a BKV Zrt. feljelentése alapján”

– közölte a BRFK az Atv.hu-val. A BKV kommunikációs osztálya pedig azt mondta: sem megerősíteni, se kizárni nem tudják az idegenkezűséget.

Lapunk írta meg először, hogy az említett fakocka magából a kocsiból is származhat, vagy akár valamelyik másik, évekkel ezelőtt szétbontott, javított szerelvényből. Valószínűbbnek látszik azonban, hogy nem így történt. Az ilyen apró anyagdarabok sok mindenre alkalmasak, például üzemen kívül, tárolás során ki lehet támasztani velük az ajtókat, hogy könnyebb legyen karbantartáskor, takarításkor kinyitni azokat.