Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így kényszerítik szexre a nők a férfiakat

Így kényszerítik szexre a nők a férfiakat

A nők fenyegetéssel és zsarolással is képesek rávenni a férfiakat a szexuális együttlétre, derül ki egy brit kutatásból, amelyet a Lancester Egyetem jogi karának előadója, Siobhan Weare készített a Survivors Manchester szervezet segítéségével.

A kutatásban 154 brit férfi vett részt, akiket arra kényszerítették, hogy szexuális kapcsolatot alakítsanak ki egy nővel. A gyengébbik nem képviselőinek 22 százaléka fenyegetéssel és zsarolással érte el a kívánt célt, a férfiak arról panaszkodtak, hogy a nők a kapcsolatuk megszakításával, választottjukról szóló hamis pletykák terjesztésével kényszerítették őket az aktusra. Az áldozatok 14 százalékát fizikai erőszak is érte, volt, hogy fegyverrel kényszerítették őket engedelmességre.

Az esetek ritkán derülnek ki, mert a férfiak még a nőknél is jobban titkolják, ha ilyesfajta támadás éri őket.

A kutatás szerint az „erősebbik” nem képviselőinek 80 százaléka nem mondta el a családtagjainak az esetet, a 154 férfi közül csak ketten tettek feljelentést, bíróságig egy ügy sem jutott el.

A férfiak többsége nemi erőszakként jellemezte a történéseket, ám ezeket a brit jogrendszer nem tekinti annak. A kutatás vezetője, Siobhan Weare szerint ez azért van, mert a jog szerint a behatolás ténye számít, ez pedig nem történt meg a férfiakkal szemben.