Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

70 éves lett az ember, aki mindent elért, amit elérhetett

70 éves lett az ember, aki mindent elért, amit elérhetett

Arnold Schwarzeneggert valószínűleg keveseknek kell bemutatni, a világ egyik legismertebb színészéről van szó, bár az ő esetében elég karcsú azt mondani, hogy színész. Hiszen bármibe is fogott az élete során, azt a számára elérhető legmagasabb szintig vitte, és nem csak a színészkedés volt ilyen.

A Stájerországból származó Schwarzenegger először azt vette a fejébe, hogy testépítő lesz. Úgyhogy ő lett a világ leghíresebb testépítője néhány év alatt. Aztán azt az álmot tűzte ki maga elé, hogy színész lesz. Az első filmszerepéért Golden Globe díjat kapott. Aztán azt vette a fejébe, hogy inkább politikus lenne, úgyhogy Kalifornia kormányzója lett. Valószínűleg csak azért nem lett soha az USA elnöke, mert ennek a pozíciónak a betöltéséhez elengedhetetlen feltétel, hogy az elnökjelölt ne csak egyszerűen amerikai állampolgár legyen, hanem, hogy az USA-ban szülessen. Schwarzenegger esetében egyébként felmerült, hogy ha elindulna az elnöki székért, az sem lenne elképzelhetetlen, hogy át tudná vinni az ehhez szükséges alkotmánymódosításokat.

A színész életéről az alábbi infografikán emlékeztünk meg, reméljük találnak benne sok olyan apróságot, amit eddig nem tudtak róla!