Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
18
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Trágárkodva támadta munkatársait a Fehér Ház új kommunikációs vezetője

Trágárkodva támadta munkatársait a Fehér Ház új kommunikációs vezetője

Anthony Scaramucci, a Fehér Ház új kommunikációs igazgatójának nem volt zökkenőmentes a kinevezése, mivel a Fehér Ház szóvívője, Sean Spicer miatta adta be a felmondását. Spicer súlyos hibának nevezte Scaramucci kinevezését, mivel szerinte az új kommunikációs igazgató nem ismeri a washingtoni politikát

A kinevezést követően alig egy héttel, Scaramuccinak már magyarázkodnia is kellett. A kommunikációs igazgató egy újságíróval folytatott telefonbeszélgetésben támadta trágárkodva a munkatársait csütörtökön. A The New Yorker washingtoni tudósítójának, Ryan Lizzának szídta Donald Trump amerikai elnök legközelibb munkatársait, köztük Reince Priebus kabinetfőnököt és Steve Bannon főtanácsadót.

Scaramucci ideges lett

A lap nyilvánosságra hozta, hogy Trump és a first lady szerdán este a Fehér Házban vacsorán látta vendégül Sean Hannityt, a Fox televízió műsorvezettőjét , Bill Shine-t, a televízió volt igazgatóját és magát Scaramuccit is.

Az újság ezt megszellőztetve feltette a kérdést, hogy ezután Sean Hannitytől kér majd tanácsokat az elnök? Scaramucci a cikk után kikelve magából hívta fel az újságírót. Azt követelte Lizzától, hogy adja ki az informátorát, az újságíró erre azonban nem volt hajlandó.

„Kinyírok mindenkit a kommunikációs stábból!”

– mondta Scaramucci, aztán azt is hozzátette, hogy szerinte az elnök kabinetfőnöke, Reince Priebus szivárogtatta ki a vacsoravendégekről szóló hírt, csak azért, hogy megpuccsolja. Scaramucci először azzal érvelt a tudósítónak, hogy hazafias kötelessége kiadnia az informátorát. Aztán azzal próbálta zsarolni, hogy miatta mindenkit ki fog rúgni az elnöki stábból:

„Mindegyiket kirúgom. Kirúgtam egy arcot nemrég. Holnap kirúgok még hármat vagy négyet. Egyszer elérek ahhoz, aki szivárogtatott neked. Ha kell egy szivárogtatás, akkor itt van az, hogy Reince Priebusnak hamarosan le kell mondania.”

Scaramucci majd azt is mondta a telefonba, hogy:

Reince egy kibaszott paranoiás skizofrén.”

Steve Bannonról, az elnök volt kampányfőnökét és mostani tanácsadójáról pedig azt mondta:

„Én nem vagyok Steve Bannon, hogy megpróbáljam leszopni a saját faszomat. Nem magamat építem, hanem azért vagyok itt, hogy a hazámat szolgáljam.”

https://twitter.com/Scaramucci/status/890736308498378753

Scaramucci pár órával későbbi Twitter-üzenetéből bocsánat kért, miszerint hibát követett el, hogy megbízott egy riporterben, de ez „többször nem fog előfordulni”. Azt is írta, igaz, hogy néha „színesen” fogalmaz, de nem adja fel a „szenvedélyes harcot” Trump oldalán.

https://twitter.com/Scaramucci/status/890699212022796288

Elemzők szerint Trump belső köreiben nyílt hatalmi harc tört ki, a média pedig arról írt, hogy Priebus és Bannon is ellenezte Scaramucci kinevezését.