Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Marad a Margitszigeten a pólósok világbajnoki döntője

Marad a Margitszigeten a pólósok világbajnoki döntője

Az eredetileg kijelölt helyszínen, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik a magyarországi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának szombati döntőjét, a Magyarország-Horvátország mérkőzést. A hét elején ugyanis felmerült, hogy a hatalmas érdeklődésre tekintettel, abban az esetben, ha a magyar csapat bejut a fináléba, a Duna Arénában rendeznék az összecsapást. A Hajósban ugyanis hétezren, az új úszópalotába pedig 12 ezren férnek el.

Már akkor is egyértelmű volt, hogy az este 8-kor véget érő úszóversenyek, és az eredetileg fél 9-re kiírt vízilabdameccs egymás utáni lebonyolítása nehézségekbe ütközhet az úszóarénában.

A vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) pénteki tájékoztatása szerint a megbeszélések során kiderült, technikailag ez nem megoldható. Ugyanis a hivatalos időmérést végző cég, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este nyolc órai befejezését követően lehetetlen másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani az infrastruktúrának, amit másnap is használnak, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket. A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentenének a gyors munkálatok, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül bonyolult rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

Mindezek alapján a vb szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a magyar-horvát finálét az eredeti terveknek megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól. (MTI)