Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az olimpiai bajnok jobbikos élelmiszeripari nagyhatalommá tenné Magyarországot

Az olimpiai bajnok jobbikos élelmiszeripari nagyhatalommá tenné Magyarországot

A Jobbik élelmiszeripari nagyhatalommá kívánja tenni Magyarországot kormányra kerülése esetén – mondta az ellenzéki párt elnöke, Vona Gábor pénteken Marcaliban. De nemcsak a pártelnök volt ott a sajtótájékoztatón, hanem Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó is, akit nemrég „igazoltak le”: bejelentették, hogy a jövő tavaszi választásokon a Jobbik jelöltje lesz a somogyi 3-as számú választókörzetben. Vona hangsúlyozta: a nagyhatalom kifejezésben semmi túlzás vagy demagógia nincs, az ország az adottságai, az itt élők tudása és szorgalma alapján képes ezt a célt elérni. Az élelmiszeripar az ahhoz kapcsolódó iparágakkal együtt nemzetstratégiai ágazat, az állam kiemelt figyelmét és támogatását kell, hogy élvezze.

Steinmetz Ádám, aki a város melletti földeken gazdálkodik, arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az agráriumban sokan biztos forrásnak tekintik az európai uniós támogatásokat, nem tudni, miként alakulnak e dotációk 2020 után. Az egykori élsportoló szerint kedvezőtlen következményei lehetnek a mezőgazdaságra az “Állítsuk meg Brüsszelt!” feliratú plakátoknak. Félő ugyanis, hogy Brüsszel reakciója az uniós támogatások megvonása lesz, s évtizedek óta földből élő termelők, családok mehetnek tönkre, akik közül sokan hiteleket vettek fel területek, gépek vásárlására – közölte.

Steinmetz Ádám a képviselőjelöltségére vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, nem ő választotta a Jobbikot, a Jobbik választotta őt, a pártba nem lép be. Az uszoda világában évek óta ismert volt, hogy szimpatizálok a párttal, amely az elmúlt időszakban a retorikájában, habitusában tapasztalható változással a magamfajta értelmiségi számára is felvállalhatóvá vált – fogalmazott. (MTI)