Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Botka László szerint Molnár Zsolt áruló

Választási szövetségbe hívja az ellenzéki pártokat Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A 168 Óra csütörtökön megjelenő számában megjelenő interjúban azt mondja, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe.

„Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jószándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti” – mondja.

Botka szerint Molnár áruló Fotó: MTI

Az Együtt, az LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra gondol, akik háromféle új pólust akarnak csinálni a demokratikus oldalon. Úgy látja, a kispártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. Boldogok, hogy húszezer ember nézte a Facebook-oldalukon a sajtótájékoztatójukat, mások meg saját pártjukat sem tudják irányítani, pillanatnyi érdekeik szerint változtatják az álláspontjukat – állítja Botka.

Az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban állítja,

két dolgot nem tűr el pártjában: az árulást és a Fidesszel való kollaborációt.

Azt ígéri, mindkét cselekedet ellen – mint fogalmaz – tűzzel-vassal fog harcolni.

Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben ugyanis azt írta, hogy az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

„Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás” – mondja.

Molnár szerint Botka fellépése pártállami időket idézfotó: MTI

Molnár Zsolt a Zoom.hu-nak kijelentette: fenntartja véleményét, és amíg a párt döntéshozó testületei máshogy nem dönt, lesz is különvéleménye. Szerinte

Botka László fellépése pártállami időket idéz.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti, a Fideszét, a Jobbikét, a kispártokét, de Gyurcsány Ferencét is. Azt mondja, korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Arra a felvetésre, hogy miniszterelnök-jelöltsége óta pártja támogatottsága nem mozdul, úgy reagált, összességében ott tartanak, ahol tervezték. Hozzátette, egy új politika feltűnésével először mindig a bázis szerzi vissza a hitét. Utána indulhat meg a tábor bővülése.

Botka – aki nem mond le a szegedi polgármesterségről, az erről szóló hírt karaktergyilkosságnak tartja – árnyékkormányának néhány tagjával már megállapodott, de csak később hozza nyilvánosságra a névsort.