Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megtaláltuk Magyarország új Prodigyjét!

Megtaláltuk Magyarország új Prodigyjét!

Ha valaki sokat jár fesztiválozni, elengedhetetlen, hogy valamiféle állandó ismétlődést érezzen. Elsőre könnyű betudni annak, hogy pár apróságtól eltekintve (MVM Paks MegaVIP Super kamion, sztripklub a Szigeten, stb.) minden ugyanott van ugyanazokkal az emberekkel, de pár év után már világos: nemcsak a helyszín és az emberek ugyanazok már, de szinte pontosan ugyanazok a zenekarok is járnak rendszeresen Magyarországra.

Igen, könnyű rávágni gyorsan, hogy Prodigy bújik elő minden bokorból, de az elmúlt években azért kicsit módosult a helyzet, és talán ki lehet jelenteni, hogy megtörtént az olyan régóta vágyott generációváltás: ma már nemcsak a Prodigy rendelkezik valószínűleg magyar lakcímmel, de például Wiz Khalifa is lelkesen járja végig a magyar ugart. Érzésre nem lehet ezt eldönteni, ezért tudományos alapon jártuk végig az elmúlt 5+1 év (az idei a +1, mert az még tart) magyar nyári fesztiváljainak felhozatalát, és némi számolgatás után ki is derült, hogy új Prodigyje van Magyarországnak.

A kutatás szempontjai:

  • A Szigetet, a Balaton Soundot, a Voltot, a Strandot az EFOTT-ot és a Campust figyeltük.
  • A Szigeten kívül az összes fesztiválon csak a nagyszínpad felhozatala jöhetett szóba.
  • Csak olyan fellépők számítottak, amik nem csak kis fesztiválokon érnek nagyszínpadot (például teljesen egyértelmű, hogy a Papa Roach a Strandnál akár csak egy kicsit nagyobb bulin már nem szerepelne túl nagy betűkkel a plakáton.)
  • Csak külföldi fellépők érnek, ezúton is elnézést kérünk Ákostól!
  • Mivel már olyan névből is rengeteg van, ami kétszer fordult meg nálunk 2012 óta, ezért három hazai fesztiválfellépés volt a beugró.

A részletes adatok előtt történjen meg az ünnepélyes bejelentés:

Magyarország új Prodigyje nem más, mint a

Hurts!

Gratulálunk a kéttagú angol szintipop zenekarnak, ami egyedüliként volt képes arra, hogy 2012 óta hat alkalommal is meghódítsa a finnyás magyarokat! Ehhez idén kellett különösen nagyot menniük, de sikerült: az EFOTT-on már felléptek, augusztusban pedig az utolsó pillanatban jelentették be őket a Sziget sokáig üresen tátongó nagyszínpados helyére. Ez a teljesítmény azért is elképesztő, mert a Hurts csak 2009-ben alakult, az első lemezük pedig 2010-ben jelent meg, tehát több olyan év volt a zenekar létezése során, amikor játszottak magyar fesztiválon, mint amikor nem.

https://www.youtube.com/watch?v=LmVAaID4H7w

Különdíjak:

Országhűség-díj: Martin Garrix 2013-ban lépett ki a nemzetközi porondra, és azóta minden egyes évben fellépett Magyarországon a még mindig csak 21 éves producer. Sőt, 2016-ban a Balaton Soundon meglepetésből a hivatalos fellépése után a Radio1 színpadon is kevert, szóval tényleg nagyon szeret gombokat nyomkodni Magyarországon.

https://www.youtube.com/watch?v=UrCEZo1-u5U

Fesztiválhűség-díj: a már 40 éves holland Armin van Buuren az elmúlt öt évben ötször lépett fel magyar földön, mindet a Balaton Soundon prezentálta.

https://www.youtube.com/watch?v=A5xyDMZsgq8

Mindegy-díj: a Hurts ezt is elvitte, hiszen a vizsgált fesztiválok közül a Campus az egyetlen, amin még nem láthattuk.

https://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U