Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mindenképpen megtartják a tüntetést a BKK-s hackerügyben

Mindenképpen megtartják a tüntetést a BKK-s hackerügyben

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a T-Systems bocsánatkérései ellenére megtartja a hétfő estére tervezett szimpátiatüntetését az Occupy Oktogon Bázis. A szervezet közleménye szerint a bocsánatkérések nemhogy eltántorították őket a demonstráció megrendezésétől, de megerősítették őket elhatározásukban.

„Elutasítjuk a NER-t, a nemzeti elrettentés és elhülyítés rendszerét. Nem kérünk egy olyan pártállamból, amelyben a rendőrség újra asszisztál a lakosság megfélemlítéséhez. Most kell nemet mondani! Ne kapjon zöld jelzést az ártatlanokat furikázó rabszállító! Nem kicsi a tét: a demokratikus légkör elutasításától, a szabadságjogok megvonásán át a büntetés és a rettegés társadalmáig egy lélegzetvételnyi az út, és lassan elfogy a jó közérzet levegője” – írják a Facebookon.

A demonstráció tematikájául a Mátrix című filmet választották a szervezők, mert az sokuk számára „útmutatás a rendszer elleni küzdelemhez”, a résztvevőktől azt kérik, vegyenek fel karakteres, fekete napszemüveget.

A BKK nemrég élesített elektronikus jegyrendszerében számos biztonsági hibát találtak, az egyik az volt, hogy könnyedén lehetett benne a ténylegestől eltérő áron bérletet vagy jegyet vásárolni. A hibát kiszúró felhasználó havi bérletet vásárolt 50 forintért, majd azonnal értesítette a BKK-t és a sajtót. A BKK feljelentést tett az ügyben; mint kiderült, a felhasználó egy 18 éves fiatal volt, akit a rendőrök otthonából vittek el.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, a BKK Facebook-oldalának értékelése órák alatt az elérhető minimumra esett. Napokkal később az eset miatt bocsánatot kért a jegyrendszert fejlesztő T-Systems vezérigazgatója, Kaszás Zoltán és a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán.