Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Sin City és a 300 írójával lehelnének új életet Supermanbe

A Sin City és a 300 írójával lehelnének új életet Supermanbe

Frank Miller igazi sztár képregényírónak számít, egyrészt nagyon egyedi, a film noirokat idéző stílusa van, másrészt jól ismert arról, hogy futó, de megkopóban lévő szériáknak tud új lendületet adni. Már a karrierje is úgy kezdődött a 80-as években, hogy megmentette a Daredevil képregényt attól, hogy elkaszálják.

Az egyik legismertebb alkotása a Batman: Year One nevű képregény, amiben újraírta Batman eredettörténetét, ebből a képregényből dolgozott aztán Nolan a saját Batman-trilógiájánál. A most zajló San Diego-i Comic Conon jelentette be a D.C., hogy felkérték Millert arra, hogy készítse el a saját Superman-adaptációját, azt remélve, hogy a Batmanhez hasonlóan ennek a karakternek is fel tudja pezsdíteni a sztoriját.

Frank Miller (Fotó: Wikipedia // Santosraymond)

“Most kezdődik majd egy új Superman-projektem, az eredettörténetéről. Olyan lesz, mint a Batman: Year One című könyvem, Superman: Year One lesz a címe. Onnan fog indulni, hogy Kent bácsi megtalálja Supermant a kukoricamezőn, aztán a csecsemőből kisfiú lesz, aztán meg felnőtt” – mondta Miller.

A legendás író azt mondta, nagyon várja a munkát, mert Superman karakteréhez eddig nem tudott túl sokat hozzátenni, de ezt a mostanit remek lehetőségnek tartja ehhez. Miller munkáiból számos alkalommal készült film is. Többek között ő írta a szinte képkockáról képkockára megfilmesített Sin City-sorozatot és a 300 című képregényt is. Mindkettő nagyon látványos és népszerű filmet eredményezett, könnyen lehet, hogy a filmes univerzumán erősen dolgozó D.C.-nél az is ott van a háttérben, hogy egy Miller-sztori remek alapanyag lehet majd egy jövőbeni Superman-filmhez.

via Vulture