Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újra fogházba küldenék Geréb Ágnest

Újra fogházba küldenék Geréb Ágnest

Az ügyészség azt szeretné, ha a Fővárosi Ítélőtábla visszaállítaná a 2012-ben kihirdetett és jogerőre emelkedett ítélet hatályát Geréb Ágnes ügyével kapcsolatban, tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjétől. A szülésznőt öt évvel ezelőtt két év letöltendő fogházbüntetésre és tíz év foglalkozástól való eltiltásra ítélte az ítélőtábla, ezt enyhítették idén tavasszal két év felfüggesztett fogházra és nyolc év eltiltásra.

Mind a vád, mind a védelem fellebbezett, az ügy újra a táblabíróságon folytatódik, lehet, hogy Geréb Ágnesnek mégis fogházba kell vonulnia.

A törvényszék két esetet tárgyalt újra. Az egyiknél egy magzat válla elakadt a szeméremcsontban, Geréb Ágnes pedig intravénásan oxitocint adott be a szülő nőnek, ami méhösszehúzódást okozott. Tovább rontott a helyzeten, hogy a vád szerint egy rosszul végrehajtott műfogással eltörte a gyermek gerincét, aki meghalt.

A második esetben egy ikerterhesség során a szülésnél komplikációk léptek fel. A vád szerint a szülésznő nem végzett folyamatos keringésvizsgálatot, nem alkalmazott megfelelő infúziót, sem méhűri vizsgálatot és burokrepesztést, a másodikként születő ikert később elvesztették, mert oxigénhiány és agykárosodás következett be nála.