Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Betiltották Malajziában a Despacitot

Malajziában 44 rádió vette le a műsoráról Luis Fonsi és Daddy Yankee nagy slágerét, a Despacitot, miután számos bejelentést kaptak a konzervatív muszlim hallgatóktól, akik szerint a dal szövege túlságosan szókimondó. Luis Fonsi dala saját bevallása szerint is a lassú szexről szól, a maláj kormány pedig úgy gondolta, hogy igazat ad azoknak a szervezeteknek, akik szerint nem túl szerencsés, hogy a gyerekek előszeretettel éneklik a dalt, miközben fogalmuk sincs miről szól a szöveg, bár tegyük hozzá, hogy valószínűleg nem is igazán érdekli őket a mondanivaló és az üzenet, arról nem is beszélve, hogy nem is az anyanyelvükön szólal meg a dal.

“Arra kértük a rádióállomásokat, a helyi szabályok szerint alkalmazzanak öncenzúrát a dal kapcsán, és vagy vegyék ki a rotációjukból, vagy cenzúrázzák a szókimondó részeket- mondta Salleh Said Keruak, az ország Kommunikációs- és Multimédia minisztere a Bernama hírügynökségnek. A dal lett egyébként minden idők legtöbbet streamelt dala és Malajziában is nagy slágernek számított, még a helyi verzió is 8 millió megtekintést ért el a Youtube-on. A malájok természetesen nem fogatták kitörő lelkesedéssel a hírt, bár a Twitteren többen is kifejtették, hogy remélik a szórakozóhelyekről is kitiltják a dalt, mert már az agyukra megy.

https://youtu.be/kJQP7kiw5Fk