Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Még egy évig maradhat a Szinyei igazgatója

Még egy évig maradhat a Szinyei igazgatója

Miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Ennek az iskolának a diákjai és tanárai vesztették életüket a január 20-ai veronai buszbalesetben, amely 16 halálos áldozatot követelt.

Tóth Gábor az RTL Klub értesülése szerint néhány napja e-mailben tudta meg, hogy Palkovics László oktatási államtitkár nem támogatja pályázatát, de menesztését nem indokolták. Az igazgató 10 éve vezeti az intézményt, eddig nem volt panasz a munkájára. Hétfőn a tanárok és a szülők online petíciót indítottak, melyben támogatásukról biztosították az igazgatót.

Az Emmi közleményében az áll: bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.