Ez a hét a hollywoodi zaklatásokról szól

Az Oscar-díjas Harvey Weinstein producer ügye újabb szexuális zaklatásokat hozott a felszínre. Ben Affleck is belekeveredett.

Pasadena, 2017. október 9. 2016. január 6-án a kaliforniai Pasadenában készített kép Harvey Weinstein amerikai filmproducerről. Weinsteint 2017. október 8-án azonnali hatállyal elbocsátották a The Weinstein Company nevű filmes cégtől, amelynek társalapítója volt, miután a The New York Times című napilap terebélyes oknyomozó riportot közölt arról, hogy a producer az elmúlt évtizedekben színésznőket zaklatott szexuálisan, és korábban nyolc esetben is pénzügyi kárpótlásban állapodott meg áldozataival. (MTI/AP/Invision/Richard Shotwell)

Egymást érik azok a hírek, amelyek főszereplői befolyásos hollywoodi férfiak – szexuális zaklatással és erőszakkal vádolják őket. A legnagyobb visszhangot az Oscar-díjas Harvey Weinstein körüli botrány okozza: a 65 éves producer (Ponyvaregény, Kill Bill, New York bandái) hosszú ideje él vissza pozíciójával, és több kiszolgáltatott nőt is zaklatott a kilencvenes évek óta. Most számos nő vádolta meg szexuális erőszakkal a hollywoodi filmmogult, Weinstein képviselőjén keresztül azonban mindent tagadott. A napokban pedig öngyilkos is akart lenni.

A producer botrányának kirobbanása után egy színész jelentkezett a sajtónál: Terry Crews, egykori NFL-játékosból lett színész adta elő történetét, miszerint egy filmbemutatón, miközben feleségével kézen fogva sétált, elé lépett egy befolyásos hollywoodi férfi, és megfogdosta. Azt nem árulta el, hogy ki volt az illető, csak azt, hogy mindennek tanúja volt a felesége is.

Ezek után újra elővették Ben Afflecket, akit legutóbb alkoholproblémái miatt cikkezett ki az amerikai sajtó. Most azzal vádolták, hogy megfogdosott egy riporternőt, aki azonban mindent cáfolt, mondván, minden, ami történt, abba ő a beleegyezését adta, és szerepet játszottak. Ráadásul elmondása szerint Affleck semelyik intim testrészét nem érintette meg.

Emlékezetes, az utóbbi évek legnagyobb ilyen botránya Bill Cosby körül alakult ki, akit idén nyáron nem tudott elítélni a bíróság, mert az esküdtek nem jutottak dűlőre az ügyében.

(via The Hollywood Reporter, Index.hu, Twitter)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!
Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, itt találhat segítséget.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Elmosta az eső a budapesti megemlékezéseket, bár a megtartott rendezvények inkább a választások közeledtét jelezték.
A miniszterelnök szerint a magyarok helyett „homo brüsszelicust akarnak gyúrni belőlünk. 
A szervezők valószínűleg nagyobb tömegre számítottak. Videó a szürreális jelenetről.
A szakadó esőben tartotta meg ünnepi megemlékezését a Momentum Mozgalom
Az orbáni rendszer az önkény világa, amit le kell győzni – mondta a DK-elnöke.
A túlélő kislány azt mondta, a támadás olyan volt, mint amilyeneket filmekben lehet látni.
A kormány veszített az Eurostattal szembeni elszámolási vitában, de ezt is megoldják.