Kiderült, ki cseréli a vizet Hosszú Katinkáéknak a Duna Arénában

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Legalábbis 2017 végéig, onnantól a komplexum sorsa továbbra is bizonytalan.

A vizes vb szervezéséért felelős projektcég, a Bp2017 Nonprofit Kft. és a Duna Aréna (illetve a FINA Market) üzemeltetésével megbízott B-Omega-T Kft. módosították az eredetileg augusztus 31-én lejáró szerződésüket. Ennek értelmében december 31-ig továbbra is a cég látja el az üzemeltetési feladatokat – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A plusz négy hónapnyi üzemeltetés 50 millió forintba kerül,

ami ahhoz képest rendkívül olcsó, hogy a B-Omega-T korábban havonta 142 milliót számlázott. A szerződés eredetileg 497 millióról szólt, ez a módosítással 547 millióra emelkedik.

Hosszúék használják

A Duna Aréna jelenleg nem látogatható, sporteseményt sem rendeznek benne. Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos azt nyilatkozta, a Duna Aréna vb utáni átalakítása 2018. májusára fejeződik be, a Dagály fürdő bővítésével és felújításával együtt.

A Duna Aréna azért nem áll teljesen parlagon, Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics használja. A 24.hu régóta próbálja kideríteni, hogy mennyi pénzért és milyen körülmények közt jutottak Hosszúék a Duna Arénába, kérdezték többek közt a kormányt, Hosszúékat, a Nemzeti Vagyonkezelőt, a Bp2017-et, a B-Omega-T-t, de sehonnan sem kaptak érdemi választ.

A vb után is szükség van üzemeltetésre

A módosítás szerint a Bp2017 augusztus 14-én közölte a B-Omega-T-vel, hogy a vb után is vannak utómunkálatok, amiket el kellene végeznie. A Duna Arénában az utómunkálatok alatt is

szükség van a bemelegítő medence, tanmedence és a szükséges kiegészítő helyiségek és rendszerek üzemeltetésére.

A B-Omega-T augusztus 24-én közölte, mennyiért vállalná a pluszmunkákat, az ajánlatot a Bp2017 elfogadta, a szerződést 30-án (vagyis egy nappal az eredeti szerződés kifutása előtt) módosították.

A Duna Aréna nem kell senkinek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még áprilisban írt ki pályázatot a komplexum üzemeltetésére, azonban ez sikertelenül zárult. A feladatot így a Bp2017 nyakába varrták, ami megbízta vele a B-Omega-T –t. A Duna Aréna fenntartását sem a főváros, sem a kerület, sem az úszószövetség nem akarja vállalni, mivel becslések szerint az üzemeltetés évi egymilliárd forint körül lesz – írta július végén az Index.

A B-Omega-T tulajdonosa Kis-Szölgyémi Ferenc, őt korábban Simicska Lajos és Fonyó Károly üzleti körébe sorolták, de az Átlátszó szerint egyes cégszálak Rogán Antal környezetéhez fűzik.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Elmosta az eső a budapesti megemlékezéseket, bár a megtartott rendezvények inkább a választások közeledtét jelezték.
A miniszterelnök szerint a magyarok helyett „homo brüsszelicust akarnak gyúrni belőlünk. 
A szervezők valószínűleg nagyobb tömegre számítottak. Videó a szürreális jelenetről.
A szakadó esőben tartotta meg ünnepi megemlékezését a Momentum Mozgalom
Az orbáni rendszer az önkény világa, amit le kell győzni – mondta a DK-elnöke.
A túlélő kislány azt mondta, a támadás olyan volt, mint amilyeneket filmekben lehet látni.
A kormány veszített az Eurostattal szembeni elszámolási vitában, de ezt is megoldják.