Megint megszökött egy rab

A 38 éves férfi munkavégzés közben futott el.

Fotó: police.hu Liptai József munkavégzés közben szökött el

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. A 38 éves férfi csalás elkövetése miatt töltötte büntetését, a rendőrség megkezdte a felkutatását.

A Police.hu kiadta a szökött fogoly körözését, ami szerint Liptai József 173 centiméter magas, 80-90 kilogramm. Fejformája kerek, haja és szeme színe barna. A rendőrség kéri, hogy aki a férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 112-es számot.

Két napja Győrben szökött meg egy rab, aki a börtönőrrel együtt a rabomobilra várt a bíróság udvarán. A férfi kibújt bilincséből és elfutott, a rabruháit szökés közben levette. A rendőrök kutyákkal üldözték, de azóta sem akadtak a nyomára.

Azután a szökés után a BvOP parancsnoka fegyelmi eljárás indított és azonnali hatállyal felfüggesztette az előállításban részt vevő alkalmazottat és a megyei BV-intézet biztonsági osztályvezetőjét.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.