Megint megszökött egy rab

A 38 éves férfi munkavégzés közben futott el.

Fotó: police.hu Liptai József munkavégzés közben szökött el

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. A 38 éves férfi csalás elkövetése miatt töltötte büntetését, a rendőrség megkezdte a felkutatását.

A Police.hu kiadta a szökött fogoly körözését, ami szerint Liptai József 173 centiméter magas, 80-90 kilogramm. Fejformája kerek, haja és szeme színe barna. A rendőrség kéri, hogy aki a férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 112-es számot.

Két napja Győrben szökött meg egy rab, aki a börtönőrrel együtt a rabomobilra várt a bíróság udvarán. A férfi kibújt bilincséből és elfutott, a rabruháit szökés közben levette. A rendőrök kutyákkal üldözték, de azóta sem akadtak a nyomára.

Azután a szökés után a BvOP parancsnoka fegyelmi eljárás indított és azonnali hatállyal felfüggesztette az előállításban részt vevő alkalmazottat és a megyei BV-intézet biztonsági osztályvezetőjét.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.