Testkamerát adna az ellenőrökre a BKV

A Budapesti Közlekedési Központ módosított üzletszabályzatának tervezetében a kutyaszállítást is szabályozná.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Jelentős változásokra készülnek a fővárosi közlekedési társaságnál. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az üzletszabályzatát módosítaná, a cég honlapján nyilvánosságra hozott tervezetet csütörtöktől két héten át véleményezni is lehet.

A BKK közleménye szerint a változtatást a múltban szerzett tapasztaltok, illetve a közreműködő leányvállalatok feladatelosztása teszi szükségessé. Az új szabályok között már szerepel az online értékesítési szolgáltatás,

a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetősége,

a kutyaszállítás és annak feltételei, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása is.

A javaslatra a BKK a közzétételt követő 15 napban várja a hozzászólásokat, javaslatokat, majd közzéteszi az új üzletszabályzat tervezetét.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.