Lassan halad a Green Holidays károsultjainak kártalanítása

Mintegy 200 ügyfele lehet majd annak az ügyvédnek, aki jelenleg egyeztet az Uniqa biztosítóval a július elején csődbe ment Green Holidays utazási iroda károsultjai ügyében – írta szerdán a Magyar Nemzet.

Salamon András elmondása szerint több százan jártak pórul, a legsúlyosabb eset az volt, hogy egy csoport még elindult nyaralására Törökországba, de ott a szálláson kiderült, az iroda nem fizetett a szállásadónak.

Több csoportba tartoznak a károsultak. Van, aki még semmilyen visszatérítést sem kapott a mai napig. Vannak, akiknek ötvenszázalékos kártérítést már fizetett a biztosító. A harmadik csoportban vannak a legnehezebb helyzetben lévő ügyfelek: ők az indulhatunk.hu-n keresztül foglaltak, nekik még azt is be kell bizonyítaniuk, hogy a külön vásárolt utazási szolgáltatások egy csomagnak számítanak.

Salamon András azt is elmondta, hogy ilyen jól szervezett csalás még nem történt a magyar utazási piac történetében. Perek sokaságára számít, ezek azonban nem a Green Holidays, hanem az ügyben egyébként korrektül fellépő Uniqa és a magyar állam ellen folyhatnak majd.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.