Lassan halad a Green Holidays károsultjainak kártalanítása

Mintegy 200 ügyfele lehet majd annak az ügyvédnek, aki jelenleg egyeztet az Uniqa biztosítóval a július elején csődbe ment Green Holidays utazási iroda károsultjai ügyében – írta szerdán a Magyar Nemzet.

Salamon András elmondása szerint több százan jártak pórul, a legsúlyosabb eset az volt, hogy egy csoport még elindult nyaralására Törökországba, de ott a szálláson kiderült, az iroda nem fizetett a szállásadónak.

Több csoportba tartoznak a károsultak. Van, aki még semmilyen visszatérítést sem kapott a mai napig. Vannak, akiknek ötvenszázalékos kártérítést már fizetett a biztosító. A harmadik csoportban vannak a legnehezebb helyzetben lévő ügyfelek: ők az indulhatunk.hu-n keresztül foglaltak, nekik még azt is be kell bizonyítaniuk, hogy a külön vásárolt utazási szolgáltatások egy csomagnak számítanak.

Salamon András azt is elmondta, hogy ilyen jól szervezett csalás még nem történt a magyar utazási piac történetében. Perek sokaságára számít, ezek azonban nem a Green Holidays, hanem az ügyben egyébként korrektül fellépő Uniqa és a magyar állam ellen folyhatnak majd.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.