Hazugságvizsgálaton bukott meg a borsodnádasdi lány feltételezett gyilkosa

A 20 éves férfi ismerőseinek szíve két éve azután állt meg, hogy szívtak abból a kábítószeres cigiből, amit tőle kaptak. Akkor is eljárás indult ellene.

Miskolc, tárgyalóterembe vezetik a borsodnádasdai gyilkosság elkövetőjét, ahol előzetes letartóztatásáról döntenek Fotó: Halász Nóra

Sehogyan sem állt össze a nyomozóknak az a történet, amit a 17 éves borsodnádasdi lány 20 éves ismerőse mondott a rendőröknek, ezért megkérdezték, hogy hajlandó-e poligráfos vizsgálatra. Belement, az eredmény pedig egyértelmű volt: B. Rolandnak köze volt a lány halálához.

A Zsaru Magazin azt íjra, hogy ezután újra kihallgatták a borsodnádasdi férfit, aki azt állította, hogy miközben az erdőben ittak K. Csenge kétszer is elment valahova. Először visszajött, de másodszorra nem tért vissza, ezért utánament, a lányt pedig már eszméletlenül és félmeztelenül találta meg és az orrából is folyt a vér. Állítása szerint megnézte, de nem érezte sem a lány pulzusát, sem pedig a szívverését.

Pánikba esett, mivel két éve Egerben eljárás indult ellene, mert két ismerősét újra kellett éleszteni, miután egy olyan kábítószeres cigarettától állt le a szívük, amit tőle kaptak.

Fotó: Halász Nóra

Bár tagadta, hogy a lánynak adott volna drogot, azt elismerte, hogy ő három herbálos cigarettát is elszívott aznap este. Nagyjából háromnegyed órát ült az eszméletlen lány mellett, de a mentőket nem hívta. Azon gondolkodott, hova rejthetné el K. Csengét. Végül a templom melletti vízgyűjtő aknába fejjel lefelé eresztette le lányt, akinek a halálát végül vízbefulladás okozta. A fiú másnap még egy SMS-t is írt K. Csengének, hogy minden rendben van-e?”

A férfi szeptember 4-én helyszíni kihallgatásán végül megmutatta, mit tett a kamasszal. A bíróság pedig szeptember 7-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.