Hat magyart már kihoztak a hurrikán sújtotta Saint Martin-szigetről

Egy öttagú magyar családot, egy férfit és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni és Curacaóra szállítani.

Katonai gépekkel viszik el a szigeten rekedt turistákat. Fotó: Jose Jimenez/Getty Images

Hat magyar és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni kedden a hurrikán sújtotta Szent Márton-szigetről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dunaharasztiban.

Szijjártó Péter elmondta, hogy egy öttagú magyar családot, egy férfit és egy szlovén állampolgárt sikerült magyar idő szerint este kilenckor kimenteni egy kormány által bérelt repülővel.

Hozzátette, hogy éjjel háromnegyed 12-kor meg is érkezett a gép Curacaóra, ahol a tiszteletbeli magyar konzulátuson már biztonságban vannak, írja az MTI.

Az említetteken kívül a miniszter keddi tájékoztatása szerint van egy háromtagú család a sziget francia részén (a sziget északi fele Franciaországhoz, déli része pedig Hollandiához tartozik), ők jelezték, hogy saját erőből megoldják a hazatérést. Ezenkívül van egy pár, amely szintén átment a francia oldalra, ők szerepelnek „az evakuációs listán”, velük is folyamatos a kapcsolat, és van egy ember, akivel még nem tudták felvenni a kapcsolatot. Róla „áttételesen azt jelezték”, hogy egy ismerősénél tartózkodik, és jól van, de ennél konkrétabbat nem tudnak.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.