Fodor pártja beáll Botka mögé

MTI Fotó: Marjai János

Szent-Iványi István írja az MSZP külpolitikai programját.

Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton a párt politikai szezonnyitóján felsorakoztatja szövetségeseit, köztük a korábban már ismert nevek mellett például a volt SZDSZ-es Szent-Iványi Istvánt is, aki a külpolitikáért felel majd – számolt be róla korábban a HVG. A Népszava szerdán megerősítette: Szent-Iványi írja az MSZP szakmai programját 2018-ra.

A Népszava beszámolója szerint program részletei egyelőre nem ismertek, szombaton a szocialisták miniszterelnök-jelöltje politikai évadnyitó beszédet tart, ahol már szélesebb körű ellenzéki összefogás rajzolódhat ki. A rendezvényen Botka mellett jelen lesz a szocialisták szakértői gárdája, illetve részt vesznek a baloldali összefogás választási programalkotásában – írja a lap.

„Kezdettől fogva nagyon örülünk annak, hogy Botka László színre lépett. Szeged polgármestere olyan ellenzéki jelölt, aki mögé lehet és érdemes odaállni”– nyilatkozta Fodor még áprilisban a Népszavának.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.