A paksi bővítés emberei már 2015-ben milliókért utazgathattak

Fotó: Zoom.hu/Veres Viktor

2014 végén kötöttek utazásszervezési keretszerződést az Ibusszal.

A paksi bővítésért felelős MVM Paks II. Zrt. 2014 végén 54 millió forint (plusz áfa) összegben utaztatási keretszerződést kötött az Ibusz Utazási Irodák Kft-vel, derül ki a Közérdekvédelmi Központ által nyilvánosságra hozott dokumentumokból.

Az utazásszervezés keretében az Ibusznak a repülőjegyek (és vonat-, hajó-, busz-, kompjegyek) beszerzésétől kezdve a szálláshelyfoglaláson át az autóbérléseken keresztül a konferenciaregisztrációkig mindenféle feladatot el kellett látnia.

Nyolcmilliárdos állami keretszerződés

2015-től már a Paks II. Zrt. is igénybe vehette a központosított közbeszerzés keretében megkötött utazásszervezési szolgáltatást (a központosított közbeszerzési rendszerben gyakorlatilag a teljes államapparátus benne van). A megbízott vállalkozások:

  • Ibusz Utazási Irodák Kft,
  • Weco-Travel Kft,
  • OTP Travel Kft.

A megbízás négy évre szól, vagyis ennyi idő alatt az állami intézmények (köztük a Paks II.) 8,4 milliárd forint értékben rendelhet tőlük utazásszervezést (a keretet nem muszáj kimeríteni).

Több száz szerződést hoztak nyilvánosságra

A Közérdekvédelmi Központ letölthető formában elérhetővé tette a paksi bővítés (vagyis az MVM Paks II. Zrt.) 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban kötött szolgáltatási és beszerzési szerződéseit. A dokumentumok annak az adatkérésnek az eredményei, amit Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője és a Közérdekvédelmi Központ alapítója indított még 2014-ben.

A szerződések itt elérhetők.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.