Megszólalt a rendőrség a határra vezényelt szakközépiskolások ügyében

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a rendészeti szakközépiskolások semmilyen élelmezést nem kapnak és a ruhájukat sem tudják kimosni.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Minden előzetes tájékoztatás nélkül közel 300 rendészeti szakközépiskolást vezényeltek le szeptember 4-től a déli határhoz. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium és a Adyligeti Rendszéti Szakgimnázium tanulóinak a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) információja szerint október 8-ig kell a határon szolgálatot teljesíteniük, de az csak a levezénylésük után derült ki, hogy a tanulók semmilyen élelmezést nem kapnak és többletjuttatásban sem részesülnek.

Pongó Géza, az FRSZ főtitkára a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy „az egyik legfőbb probléma, hogy amíg a technikai dolgokba, így például a kerítés építésbe százmilliókat ölnek, a személyi ellátásra még mindig nem fordítanak eleget.”

„Gond az is, hogy hazajutási költség sem jár ezeknek a diákoknak, hiszen még gyakorlatilag nincsenek állományban. Egyelőre azt sem tudják, hogy a ruháikat hol fogják kimosni.

Igaz, több állományban és a határnál szolgáló rendőr már felajánlotta a segítségét.”

Közben a Zsaruellátó nevű Facebook-csoport már gyűjtést szervez a levezényelt tanulóknak. Pongó szerint ezzel csak az a baj, hogy nem biztos, hogy odaengedik őket a szakközépiskolásokhoz. A problémát pedig alapvetően nem kívülről, hanem a rendőrségnek kellene megoldania.

Sziasztok! A napokban több helyen megjelent cikk kapcsán ismét hozzátok fordulunk. Információink szerint több száz rend…

Közzétette: Zsaruellátó – 2017. szeptember 10.

A rendőrség szerint volt előzetes értesítés

Az országos rendőrfőkapitány közlése szerint több rendészeti szakgimnáziumból előzetes értesítés alapján rendeltek át tanulókat szakmai gyakorlatra három határ menti megyébe, írja az MTI. A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium érintett tanulóinak átrendelése nem soron kívül történt, a tanulók az új tanítási évvel kapcsolatos információkról előzetesen értesültek – tájékoztatott Papp Károly a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt válaszlevelében, amelyet hétfőn tettek közzé a rendőrség honlapján. A szakmai gyakorlat idején az állománynak térítésmentesen biztosított a szállás, és a tanulók napidíjat kapnak.

A főkapitány szerint a moduláris rendőri alapképzés részeként a másodéves tanulók meghatározott óraszámban szakmai gyakorlaton vesznek részt. Jelenleg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói közül 249 tölti szakmai gyakorlatát. Ezen túlmenően az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból 126, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból 90, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumból 78 tanulót rendeltek területi szakmai gyakorlatra.

Az állományparancsok részletes tájékoztatást tartalmaznak az átrendelés időtartamára, az illetményre, a szolgálatteljesítési időrendjére, az átrendelés időtartama alatt a szakmai gyakorlat és a tanintézeti képzés ütemezésére vonatkozóan. A cafeteria kapcsán Papp Károly közölte azt is, hogy a juttatásra vonatkozó nyilatkozatok beküldése alapján a kifizetés folyamatosan történik.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.