Irma elpusztította Saint Martin híres repülőterét

Alaposan elkapta Irma.

Az Irma hurrikán a Karibi-térségben

Az Irma kedd este a Karib-szigetek északkeleti részén található szigetekre csapott le, szerdán pedig a francia Saint-Martin és Saint-Barthélemy szigeteknél tombolt. Saint-Martinben a vihar lerombolta a Princess Juliana repteret, ami arról híres, hogy pár méterre a strandolók feje fölött húznak el a leszálló gépek.

Előtte:

Utána:

Az amerikai hurrikánközpont adatai alapján a térségben 1928 óta nem volt olyan erős hurrikán, mint most az Irma. Akkor a San Felipe trópusi vihar 2748 ember halálát okozta Puerto Ricón, Guadeloupe-on és Floridában.

Francia források szerint, az Irma mintegy ötven kilométer átmérőjű “szeme” másfél órán át tartózkodott Saint-Barthélemy szigete felett, majd Saint-Martinre csapott le. A tenger “szélsőséges erővel hullámzott” a partoknál, és az alacsonyan fekvő tengerparti területeket teljesen elborította. A riasztás a legmagasabb szintű volt, ami azt jelenti, hogy a teljes lakosságot biztonságba helyezték.

A legerősebb, a Saffir-Simpson-féle hurrikánskálán ötös kategóriába sorolt Irma széllökéseinek sebessége a francia Antillákhoz közelítve a meteorológusok mérései szerint elérte az óránkénti 360 kilométert.

(MTI, Daily Mail)

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A vádlottak közül sokan ma is ugyanabban a munkakörben dolgoznak Ajkán, mint a tragédia idején. A védő szerint a MAL feladait átvevő vállalkozás működését veszélyeztetné, ha a vádlottaknak Győrbe kellene utazniuk a megismételt eljárásra.
Orbán Viktor falujában jártak az EU-ellenőrök, hogy megnézzék, mire ment el a 600 milliós uniós támogatás.
Az oktatási államtitkár egy konferencián elárulta: vizsgálják, hogy bevált-e a 16 évre csökkentett tankötelezettség.
Egy összedőlt iskolában legalább 30 gyerek halhatott meg Mexikóvárosban.
Nem kerül négy százalék közelébe a növekedés és lassabban nőnek az árak.