Irma elpusztította Saint Martin híres repülőterét

Alaposan elkapta Irma.

Az Irma hurrikán a Karibi-térségben

Az Irma kedd este a Karib-szigetek északkeleti részén található szigetekre csapott le, szerdán pedig a francia Saint-Martin és Saint-Barthélemy szigeteknél tombolt. Saint-Martinben a vihar lerombolta a Princess Juliana repteret, ami arról híres, hogy pár méterre a strandolók feje fölött húznak el a leszálló gépek.

Előtte:

Utána:

Az amerikai hurrikánközpont adatai alapján a térségben 1928 óta nem volt olyan erős hurrikán, mint most az Irma. Akkor a San Felipe trópusi vihar 2748 ember halálát okozta Puerto Ricón, Guadeloupe-on és Floridában.

Francia források szerint, az Irma mintegy ötven kilométer átmérőjű “szeme” másfél órán át tartózkodott Saint-Barthélemy szigete felett, majd Saint-Martinre csapott le. A tenger “szélsőséges erővel hullámzott” a partoknál, és az alacsonyan fekvő tengerparti területeket teljesen elborította. A riasztás a legmagasabb szintű volt, ami azt jelenti, hogy a teljes lakosságot biztonságba helyezték.

A legerősebb, a Saffir-Simpson-féle hurrikánskálán ötös kategóriába sorolt Irma széllökéseinek sebessége a francia Antillákhoz közelítve a meteorológusok mérései szerint elérte az óránkénti 360 kilométert.

(MTI, Daily Mail)

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.