Van pozitívuma is az angol legénybúcsús hordáknak

A külföldi turisták igényeire szakosodott a Király utcában található Spar, de ennek köszönhetően végre bárki vehet menő nyugati fagyikat és csipszeket Budapest belvárosában, ráadásul nem is nagyon drágán.

Fotó: Zoom

A belvárosban élőknek tavasztól őszig nem okoz túl sok őszintén boldog pillanatot, hogy előszeretettel tartják itt házasságuk előtti utolsó bulis hétvégéjüket vagy csak szimpla ivós bulijukat a külföldi fiatalok azon csoportjai is, akik fékevesztett szórakozásra vágynak. Persze ettől dübörög a gazdaság és fellendül a turizmus, na meg majd tisztes családapaként biztos visszajön az ünnepelt a gyerekeivel, hogy megmutassa, melyik utca melyik kapujába hányt hajnali kettőkor rózsaszín tütüben, és akkor majd többet is költ, meg áldoz kultúrára is. Most azonban úgy tűnik, mégis van egy kis öröm az ürömben: a belváros közepén külföldi élelmiszerek tömkelegét lehet megvenni.

Első ránézésre ez egy sima Spar. (Fotó: Zoom)

Olyan hely eddig is volt már a városban, ahol kuriózumként árultak olyan termékeket, amik egyébként az utolsó angol sarki kisbolt polcain is megtalálhatóak, de eddig egy mentolos Oreoért vagy Kettle chipsért külön erre specializálódott helyekre kellett járni. Most viszont a Király utca közepén is meg lehet venni őket, ráadásul úgy, hogy mellé nem kell méregdrága Serrano sonkát is venni, hanem lehet Spar Budget tejfölt és Gyulai kenőmájast vásárolni nemcsak a bulizó vagy itt nyaraló fiataloknak, de a környéken lakóknak is. Merthogy a Ben&Jerry’s és gyorsfagyasztott Linda McCartney termékeket is árul a Spar, vagyis annak egy partner üzlete.

De jobban megnézve olyan, mintha egy kicsit külföldön lennénk. (Fotó: Zoom)

Külső szemlélőnek a bolt egy Spar. A bejáratnál ott áll késsel a kezében a Frissőr, aki a húsokat védi a büdösödéstől, vannak benne sajátmárkás termékek is. Elsőre a hálózat egy kicsit lepukkantabb üzletének látszik, amíg tüzetesebben meg nem nézi az ember a polcokat, hogy feltűnjön az egész hűtőládányi húsmentes húsos étel a húsmentes hamburgertől a vega darált húsig és egy rakás olyan termék, amik nem csak a másnapos külföldieknek tetszhetnek.

A kissé viharvert hűtőkben a vegetáriánusok már nem csak a rántott sajtot találják. (Fotó: Zoom)

Ezen kívül rengeteg a menő jégkrém, amiknek az ára persze nem az a kategória, hogy mindennap ezt egye az ember, viszont például a Ben&Jerry’s olcsóbb mint a külföldi termékekre specializálódott boltokban, ugyanígy csokoládékat is kedvezőbb áron lehet vásárolni. Ez a bolt viszont mégsem Spar, hanem csak egy partner bolt, amiből 57 darab van a franchise üzleteik mellett az országban.

Maczelka Márk a Spar kommunikációs vezetője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ilyen hivatalos partnereik arculat, a boltkialakítás, és a minőségi elvárások átvétele mellett továbbra is önálló vállalkozóként működtetik tovább üzleteiket. “Az információcsere napi szintű a kiskereskedőkkel, folyamatosan kapunk piacképes termékajánlásokat a SPAR választéklistájába” – válaszolta meg a bolthálózat kommunikációs vezetője a kérdést, ami a partner üzletük Facebook-oldalán örök téma, vagyis, hogy mikor lesznek ezek a termékek más egységekben is elérhetőek.

A külföldi kekszek mellett azért Pilóta is van. (Fotó: Zoom)

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Megdrágítja a gyógyszereket egy új uniós szabály, viszont azt várják tőle, hogy megakadályozza a hamis gyógyszerek forgalomba kerülését.
A haláleset körülményeiről tisztázatlanok.
Több száz millióval kerül többe a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, mint ahogy ígérték. 
A menekültproblémák és az erősödő gyűlölet idejében Kerényi Miklós Gábor nagyon érzékenyen reagált az aktualitásokra a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra vitt darabjában. Kritika.
Duterte elnöksége alatt már több ezren meghaltak a rendőrségi akciók során.
Demján Sándort szorongatja Mészáros Lőrinc: megvette a zánkai borászatát.
Mindössze 33 évet élt, 65 évvel ezelőtt halt meg, mégis a mai napig hatással van a világra. 
Az egyetemisták azt állítják, éheznek Magyarországon. Az alapítvány szerint viszont tudták, hogy a Stipendium Hungaricum nem elég a megélhetésre.
A polgármester szerint jogában áll megvédeni a lakosait.