Tíz tolmácsot is elküldött a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal

“Helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak.”

Tíz tolmáccsal is megszakította 2016-ban az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), a Belügyminisztérium szerint azért, mert “helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak” – írta a Magyar Idők.

A lap maga fordult a tárcához, mert Aida El-Seaghi, a Migration Aid International Ltd. egyik vezetője is vállal hatósági fordítást. Információik szerint El-Seaghi tavaly jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, ahogy a Magyar Idők írja:

“Komoly kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között, támogatja a migránsok befogadását, és 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett – mindezzel pedig, még ha akaratlanul is, de Soros György tervének megvalósulását segíti elő”.

Aida El-Seaghi 2015-ben megkapta az év önkéntese díjat is. A Magyar Idők megkereste az arab származású nőt is, ám ő nem kívánt válaszolni.

A Belügyminisztériumnál jelezték, egyedi ügyekben nem adhatnak felvilágosítást.

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Megdrágítja a gyógyszereket egy új uniós szabály, viszont azt várják tőle, hogy megakadályozza a hamis gyógyszerek forgalomba kerülését.
A haláleset körülményeiről tisztázatlanok.
Több száz millióval kerül többe a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, mint ahogy ígérték. 
A menekültproblémák és az erősödő gyűlölet idejében Kerényi Miklós Gábor nagyon érzékenyen reagált az aktualitásokra a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra vitt darabjában. Kritika.
Duterte elnöksége alatt már több ezren meghaltak a rendőrségi akciók során.
Demján Sándort szorongatja Mészáros Lőrinc: megvette a zánkai borászatát.
Mindössze 33 évet élt, 65 évvel ezelőtt halt meg, mégis a mai napig hatással van a világra. 
Az egyetemisták azt állítják, éheznek Magyarországon. Az alapítvány szerint viszont tudták, hogy a Stipendium Hungaricum nem elég a megélhetésre.
A polgármester szerint jogában áll megvédeni a lakosait.