24 milliárdért újíthatja fel a Strabag a 3-as metró hat állomását

2018 november végére kell elkészülnie az állomásoknak.

Forrás: Wikipédia

A Strabag Építőipari Zrt. 24 milliárd forintért újíthatja fel a 3-as metró északi szakaszán lévő hat állomást – tudta meg a Magyar Nemzet Bolla Tibortól, a BKV vezérigazgatójától.

Az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út megállóit újítja fel a cég, az augusztus végén várható szerződéskötésig meg kell kötnie az építési felelősségbiztosítást, illetve az úgynevezett erőforrás-biztosítást is. Ha a szerződést szeptember elsejei hatállyal írják alá, a Srabagnak 2018. november végéig kell elkészülnie a hat állomással – mondta a vezérigazgató.

A 3-as metró harmadjára kiírt tenderei, mint az júniusban kiderült, újra jelentősen megdrágultak, az állami támogatási szerződésben szereplő 137,5 milliárd forintos kerethez képest a vállalkozók ismét jóval magasabb ajánlatot tettek. 15 százalékkal drágult a vágányépítés, a 3-as metró északi állomásainak felújítására érkezett ajánlatok 23 százalékkal lettek költségesebbek. A középső, illetve a déli metrószakasz állomásainak felújítására a BKV már nem tudott fedezetet vállalni, mert azokra 44, illetve 47 százalékkal magasabb ajánlatok érkeztek.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Megdrágítja a gyógyszereket egy új uniós szabály, viszont azt várják tőle, hogy megakadályozza a hamis gyógyszerek forgalomba kerülését.
A haláleset körülményeiről tisztázatlanok.
Több száz millióval kerül többe a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, mint ahogy ígérték. 
A menekültproblémák és az erősödő gyűlölet idejében Kerényi Miklós Gábor nagyon érzékenyen reagált az aktualitásokra a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra vitt darabjában. Kritika.
Duterte elnöksége alatt már több ezren meghaltak a rendőrségi akciók során.
Demján Sándort szorongatja Mészáros Lőrinc: megvette a zánkai borászatát.
Mindössze 33 évet élt, 65 évvel ezelőtt halt meg, mégis a mai napig hatással van a világra. 
Az egyetemisták azt állítják, éheznek Magyarországon. Az alapítvány szerint viszont tudták, hogy a Stipendium Hungaricum nem elég a megélhetésre.
A polgármester szerint jogában áll megvédeni a lakosait.