Sosem volt még ilyen menő a Google Doodle

Forrás: Pixabay

DJ-nek állhatunk a kereső augusztus 11-i vicces évfordulós megemlékezésének segítségével.

Azt már megszokhattuk, hogy a Google jópofa képek vagy animációk közzétételével hajt fejet egy-egy aktuális esemény évfordulója előtt, így aznap a kereső speciális oldallal jelentkezik. Az augusztus 11-i Google Doodle azonban minden eddigin túlment.

A hiphop születésének 44. évfordulója alkalmából előbb egy (magyar feliratos) kisfilmet nézhetünk meg arról, hogy 1973-ban egy bronxi bulin ezen a napon született meg a hiphop zene legnagyobb újítása, a break. Egy Kool Herc nevű DJ ugyanis ekkor gondolt egyet, és két lemezjátszó együttes használatával hosszabbította meg a hangszeres szüneteket két szám között, így az emberek tovább tudtak táncolni.

Ezután már csak egy lépés volt a szöveges szórakoztatást nyújtó MC megjelenése, és ezzel a hiphop meghatározó erővé vált a zenében, a táncban, a művészetekben és a divatban is. Az augusztus 11-i Google Doodle bónusza az ismeretterjesztő kisfilm után pedig egy játék, amelynek segítségével két virtuális lemezjátszó és egy crossfader működtetésével mi magunk keverhetjük és mixelhetjük a hiphop hajnalából származó zenéket, sőt akár scratchelhetünk is.

Ha augusztus 11-én lemaradnánk róla, a zseniális Doodle-t itt nézhetjük vissza.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Megdrágítja a gyógyszereket egy új uniós szabály, viszont azt várják tőle, hogy megakadályozza a hamis gyógyszerek forgalomba kerülését.
A haláleset körülményeiről tisztázatlanok.
Több száz millióval kerül többe a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, mint ahogy ígérték. 
A menekültproblémák és az erősödő gyűlölet idejében Kerényi Miklós Gábor nagyon érzékenyen reagált az aktualitásokra a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra vitt darabjában. Kritika.
Duterte elnöksége alatt már több ezren meghaltak a rendőrségi akciók során.
Demján Sándort szorongatja Mészáros Lőrinc: megvette a zánkai borászatát.
Mindössze 33 évet élt, 65 évvel ezelőtt halt meg, mégis a mai napig hatással van a világra. 
Az egyetemisták azt állítják, éheznek Magyarországon. Az alapítvány szerint viszont tudták, hogy a Stipendium Hungaricum nem elég a megélhetésre.
A polgármester szerint jogában áll megvédeni a lakosait.