Elengedték a veronai buszbaleset áldozatainak családját zaklatót

Az ügyészség kezdeményezte a 21 éves férfi előzetes letartóztatását, de a bíróság azt elutasította.

Budapest, 2017. január 22. Megemlékezõk mécsest gyújtanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium elõtt 2017. január 22-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Szerdán szúrtuk ki Pintér Sándor, belügyminiszter Vadai Ágnes DK-s képviselőnek adott válaszaiban, hogy a rendőrség április 19-én elfogta és őrizetbe vette azt a személyt, aki gusztustalan stílusban zaklatta a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjait Facebookon.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Zoom.hu-nak viszont azt mondta, hogy a

rendőrség március végén vett őrizetbe az üggyel összefüggésben egy személyt, akinek az előzetes letartóztatását az illetékes ügyészség indítványozta is, a bíróság azonban ezt elutasította.

Így valamelyest érthető, hogyan lehetséges, hogy a családokat még júliusban is gyomorforgató üzenetekkel zaklatták. Az Index beszélt az egyik szülővel, aki azt mondta, hogy szerinte többen is használhatták ugyanazt a profilt, hiszen az áprilisi őrizetbe vétel után is érkeztek üzenetek erről a profilról.

A zaklatók többek között olyan üzenetek írtak, amelyben az állt, hogy:

„A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? Büdös rotvadék zsidó banda.”

Kérdéseinkkel megkerestük a BRFK-t is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. A BRFK azt válaszolta, hogy a rendőrség egy 21 éves férfi ellen zaklatás vétsége miatt indított eljárást. Megerősítették azt is, amit korábban az ügyészség közölt. Vagyis a rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, de a bíróság ezt elutasította.

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Megdrágítja a gyógyszereket egy új uniós szabály, viszont azt várják tőle, hogy megakadályozza a hamis gyógyszerek forgalomba kerülését.
A haláleset körülményeiről tisztázatlanok.
Több száz millióval kerül többe a Pécsi Horvát Színház felújítása és bővítése, mint ahogy ígérték. 
A menekültproblémák és az erősödő gyűlölet idejében Kerényi Miklós Gábor nagyon érzékenyen reagált az aktualitásokra a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra vitt darabjában. Kritika.
Duterte elnöksége alatt már több ezren meghaltak a rendőrségi akciók során.
Demján Sándort szorongatja Mészáros Lőrinc: megvette a zánkai borászatát.
Mindössze 33 évet élt, 65 évvel ezelőtt halt meg, mégis a mai napig hatással van a világra. 
Az egyetemisták azt állítják, éheznek Magyarországon. Az alapítvány szerint viszont tudták, hogy a Stipendium Hungaricum nem elég a megélhetésre.
A polgármester szerint jogában áll megvédeni a lakosait.